Sevilla

Mooiste dorpjes en culturele steden in Andalusië

Sevilla, Cultuur opsnuiven kan je in de vele Andalusische dorpjes en steden opperbest.

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

We zochten er voor jou enkele niet te missen citytrips uit.
Frigiliana, Nerja, Malaga, Antequera, Cómpeta, Motril, Alora, Iznájar, Granada, Ronda, Cordoba, Jaén, Gibraltar, Sevilla en Cádiz.

Sevilla, Sevilla is de hoofdstad van de provincie Sevilla, in de autonome gemeenschap Andalusië, Zuid-Spanje. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en prachtige architectuur.
Sevilla herbergt verschillende belangrijke bezienswaardigheden, waaronder het Alcázar van Sevilla, een paleizencomplex dat dateert uit het Moorse tijdperk, en de kathedraal van Sevilla, de grootste gotische kathedraal ter wereld en de op twee na grootste kerk ter wereld, en de Giralda , een klokkentoren die deel uitmaakt van de kathedraal. De stad heeft ook vele andere historische en culturele bezienswaardigheden, zoals het Archivo de Indias, de Plaza de España en de Metropol Parasol, een groot houten bouwwerk in de vorm van paddenstoelen.

Op het gebied van festivals heeft Sevilla het hele jaar door verschillende traditionele festivals, zoals:

 • De Feria de Abril, gehouden in april, is een grote kermis met traditionele Andalusische muziek, flamencodansen, paardrijden en stierenvechten.
 • De Bienal de Flamenco, gehouden in september en oktober, met uitvoeringen van flamencomuziek en -dans door lokale en internationale artiesten.
 • De Fiestas de Otoño, gehouden in september en oktober, met traditionele Andalusische muziek, flamencodansen en straatoptredens.
 • De Noche en Blanco, gehouden in september, is een nachtelijk evenement met culturele activiteiten en optredens door de hele stad.

Sevilla is bereikbaar met de auto, trein of bus vanuit andere steden in Spanje, zoals Madrid, Málaga en Granada. De stad heeft ook een internationale luchthaven, San Pablo Airport, met vluchten naar andere Spaanse steden en enkele Europese bestemmingen.

Sevilla heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 8e eeuw voor Christus als de plaats van de oude Tartessische beschaving. Het werd later veroverd door de Romeinen en werd een belangrijke stad in hun rijk. In de 8e eeuw werd Sevilla veroverd door de Moren en werd het een belangrijk centrum van cultuur en handel. Tijdens de 15e en 16e eeuw was Sevilla een van de belangrijkste havens ter wereld en het centrum van het Amerikaanse rijk van Spanje, met schepen die naar Amerika voeren en rijkdom en nieuwe ideeën terugbrachten. De stad heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de Spaanse geschiedenis, waaronder de Inquisitie en de Burgeroorlog.


Bezienswaardigheden

 • Real Alcázar de Sevilla
  Het koninklijk paleis van Sevilla is een ommuurd paleizencomplex, oorspronkelijk gebouwd in de middeleeuwen met overblijfselen van islamitische kunst, gotische, renaissance- matiëristische en barroke elementen.
 • Cathedral de Sevilla en Giralda minaret
  De gotische kathedraal van Santa María de la Sede, uitgeroepen door UNESCO tot werelderfgoed, is in 1401 gebouwd op de plaats waar voorheen de Aljama-moskee, waarvan de Giralda minaret en patio de los Naranjos zijn overgebleven.
 • Plaza de España
  Een architectonisch complex, ontworpen door architect Aníbal González en gebouwd tussen 1914 en 1929, is gelegen in het María Luisa de la ciudad park.
 • Plaza de toros de la Maestranza
  Deze stierenvechtarena ligt in de wijk Arenal en is gebouwd in de 18e eeuw en is eigendom van de Real Maestranza de Caballería de Sevilla.
 • Barrio de Santa Cruz & Historisch centrum
  In de wijk Santa Cruz bevinden zich de kathedraal , het Archivo de Indias en het Alcázar. Hier lag, in de late middeleeuwen, ook de Joodse wijk.
 • Torre del Oro
  De Torre del Oro is een Albarraana toren op de linkeroever van de Guadalquivir rivier.
 • Parque de María Luisa
  Parque de María Luisa is het eerste stadspark van Sevilla en uitgeroepen in 1983 tot bezit van cultureel belang in de categorie historische tuinen.
 • Casa de Pilatos
  Het paleis Casa de Pilatos, behorend tot de Casa de Medinaceli, is een van de meest karakteriseerde 16e eeuwse gebouwen. Het combineert Italiaanse renaissance en Spaanse Mudejarstijlen.
 • Setas de Sevilla
  Het Metropol Parasol project is een structuur in de vorm van houten en betonnen pergola’s in het centrale Plaza de la Encarnación de la ciudad de Sevilla en is 150 meter lang, 70 meter breed en 26 meter hoog. De basis herbergt een traditionele markt, een archeologisch museum en enkele restaurants.
 • Basílica de María Santísima de la Esperanza Macarena
  De Basilica de la Macarena is een katholieke tempel in de wijk San Gil. Hhet gebouw is het hoofdkantoor van de Hermandad de la Esperanza Macarena (broederschap).
 • Iglesia Colegial del Divino Salvador
  Deze katholieke tempel is voltooid in de 18e eeuw.
 • Palacio de la condesa de Lebrija
  Palacio de la condesa de Lebrija of palacio de Lebrija bevindt zich in een van de drukste straten van het stadscentrum. Gebouwd in de 16e eeuw met een indrukwekkende collectie Romeinse mozaîken die praktisch de gehele begane grond bestreiken.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12