Sevilla

Levendig, Historisch, Flamenco

Sevilla, belangrijke
historische stad in Zuid Spanje

Sevilla, Sevilla is de hoofdstad van de provincie Sevilla, in de autonome gemeenschap Andalusië, Zuid-Spanje. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en prachtige architectuur.
Sevilla herbergt verschillende belangrijke bezienswaardigheden, waaronder het Alcázar van Sevilla, een paleizencomplex dat dateert uit het Moorse tijdperk, en de kathedraal van Sevilla, de grootste gotische kathedraal ter wereld en de op twee na grootste kerk ter wereld, en de Giralda , een klokkentoren die deel uitmaakt van de kathedraal. De stad heeft ook vele andere historische en culturele bezienswaardigheden, zoals het Archivo de Indias, de Plaza de España en de Metropol Parasol, een groot houten bouwwerk in de vorm van paddenstoelen.

Op het gebied van festivals heeft Sevilla het hele jaar door verschillende traditionele festivals, zoals:

  • De Feria de Abril, gehouden in april, is een grote kermis met traditionele Andalusische muziek, flamencodansen, paardrijden en stierenvechten.
  • De Bienal de Flamenco, gehouden in september en oktober, met uitvoeringen van flamencomuziek en -dans door lokale en internationale artiesten.
  • De Fiestas de Otoño, gehouden in september en oktober, met traditionele Andalusische muziek, flamencodansen en straatoptredens.
  • De Noche en Blanco, gehouden in september, is een nachtelijk evenement met culturele activiteiten en optredens door de hele stad.

Sevilla is bereikbaar met de auto, trein of bus vanuit andere steden in Spanje, zoals Madrid, Málaga en Granada. De stad heeft ook een internationale luchthaven, San Pablo Airport, met vluchten naar andere Spaanse steden en enkele Europese bestemmingen.

Sevilla heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 8e eeuw voor Christus als de plaats van de oude Tartessische beschaving. Het werd later veroverd door de Romeinen en werd een belangrijke stad in hun rijk. In de 8e eeuw werd Sevilla veroverd door de Moren en werd het een belangrijk centrum van cultuur en handel. Tijdens de 15e en 16e eeuw was Sevilla een van de belangrijkste havens ter wereld en het centrum van het Amerikaanse rijk van Spanje, met schepen die naar Amerika voeren en rijkdom en nieuwe ideeën terugbrachten. De stad heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de Spaanse geschiedenis, waaronder de Inquisitie en de Burgeroorlog.


Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is.

Tickets kan je aan de voordeligste prijzen bestellen bij Tiqets  en Get Your Guide
Of bestel hier de Sevilla City Pass


Tip: Kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

Ontdek de rijke en fascinerende geschiedenis van Sevilla met een bezoek met gids aan zowel de kathedraal van Sevilla als het Alcazar. Meer info klik hier

Bezienswaardigheden:

Real Alcázar de Sevilla

Het Real Alcázar de Sevilla is een koninklijk paleis in Sevilla Het is een van de oudste koninklijke paleizen ter wereld, met delen die dateren uit de 11e eeuw. Het paleis is gebouwd in verschillende architectonische stijlen, waaronder Mudejar, gotisch en renaissance.

Het Alcázar is oorspronkelijk gebouwd als een fort door de moslimheerser Abd al-Rahman III in de 11e eeuw. Later werd het uitgebreid en omgebouwd tot een paleis door christelijke koningen, waaronder Pedro I. Het paleis is nog steeds in gebruik als koninklijke residentie en wordt ook gebruikt voor staatsbezoeken en officiële evenementen.

Het Real Alcázar de Sevilla is beroemd om zijn prachtige tuinen, die een mix zijn van verschillende stijlen, waaronder Mudejar, renaissance en barok. De tuinen zijn zeer uitgestrekt en bieden een oase van rust in het drukke stadscentrum.

Het paleis is open voor het publiek en trekt jaarlijks veel toeristen. Het is ook een populaire filmlocatie geweest, met films als "Lawrence of Arabia" en "Kingdom of Heaven" die er zijn opgenomen. Het Alcázar staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO sinds 1987.

Bestel hier uw tickets

Cathedral de Sevilla en Giralda minaret

De kathedraal van Sevilla, ook wel bekend als de Catedral de Santa María de la Sede, is een gotische kathedraal. Het is de grootste gotische kathedraal ter wereld en een van de populairste bezienswaardigheden van de stad. De kathedraal werd gebouwd in de 15e eeuw op de plaats van de voormalige Grote Moskee van Sevilla, die op zijn beurt gebouwd was op de resten van een Visigotische kerk.

Een van de meest opvallende kenmerken van de kathedraal is de Giralda minaret, die uit de 12e eeuw dateert. De Giralda was oorspronkelijk gebouwd als een minaret voor de Grote Moskee, maar na de christelijke herovering van de stad in 1248 werd het omgebouwd tot een klokkentoren voor de kathedraal. De Giralda is een van de symbolen van de stad Sevilla en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Binnen de kathedraal vindt u tal van kunstwerken en architecturale hoogtepunten, waaronder het altaarstuk van het koor, het retabel van het hoofdaltaar en de grafkapellen van verschillende beroemde historische figuren. De kathedraal is ook de begraafplaats van Christopher Columbus, die hier in 1506 is gestorven.

De kathedraal van Sevilla is open voor het publiek en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO sinds 1987 en wordt beschouwd als een van de belangrijkste gotische gebouwen ter wereld.

Plaza de España

De Plaza de España is een plein in Sevilla, dat bekend staat om zijn prachtige architectuur en grote omvang. Het werd gebouwd in 1929 voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling en is ontworpen door de architect Aníbal González.

Het plein heeft een halfronde vorm en is omgeven door een gebouw in neo-mudéjarstijl met een indrukwekkende reeks torens en bogen. Binnen de halfronde vorm van het plein ligt een gracht die is versierd met kleurrijke tegels die de verschillende provincies van Spanje vertegenwoordigen.

Het plein is een populaire toeristische attractie en wordt vaak gebruikt als filmlocatie. Het is bijvoorbeeld te zien in de Star Wars-film "Attack of the Clones", waar het fungeert als de planeet Naboo.

Naast het bewonderen van de architectuur, kunnen bezoekers een boottocht maken over de gracht of genieten van een wandeling door de omliggende tuinen en parken. Het plein is ook de thuisbasis van verschillende musea, waaronder het Archeologisch Museum van Sevilla en het Maritiem Museum.

Plaza de toros de la Maestranza

De Plaza de Toros de la Maestranza, ook wel bekend als de Plaza de Toros de Sevilla, is een beroemde arena voor stierengevechten. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en is een van de oudste en meest prestigieuze arena's voor stierengevechten ter wereld.

De arena heeft een ovale vorm en biedt plaats aan meer dan 12.000 toeschouwers. Het heeft ook een museum waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis en tradities van stierengevechten in Spanje. Het museum bevat onder andere kostuums, affiches, wapens en foto's van beroemde stierenvechters.

Stierengevechten zijn een controversiële traditie in Spanje en veel mensen zijn tegen deze bloederige sport. Desondanks blijft het stierenvechten populair in bepaalde delen van Spanje en is het een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur. Stierengevechten worden doorgaans gehouden tijdens het stierengevechtenseizoen, dat loopt van maart tot oktober.

Naast stierengevechten wordt de Plaza de Toros de la Maestranza ook gebruikt voor andere evenementen, zoals concerten en festivals. Het is een belangrijk onderdeel van de culturele scene van Sevilla en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Barrio de Santa Cruz & Historisch centrum

Het Barrio de Santa Cruz is een van de meest pittoreske en historische wijken van Sevilla, gelegen in het hart van het historische centrum van de stad. Het is een doolhof van smalle, kronkelende straatjes, pleintjes en charmante pleintjes, waarvan vele ooit deel uitmaakten van de voormalige joodse wijk van de stad. De wijk is genoemd naar de voormalige joodse gemeenschap, die zich hier vestigde na de christelijke herovering van de stad in de 13e eeuw.

Het Barrio de Santa Cruz heeft vele prachtige plekjes en bezienswaardigheden, waaronder de Plaza de los Venerables, de kerk van Santa Maria la Blanca, de oude Joodse wijk en het Alcázar-paleis. Het is ook de thuisbasis van vele gezellige tapasbars, restaurants en winkels, waar bezoekers kunnen genieten van heerlijk eten, drinken en winkelen.

Het historische centrum van Sevilla is een van de grootste en meest indrukwekkende historische centra van Europa. Het is een doolhof van straatjes en steegjes die rijk zijn aan geschiedenis, cultuur en architectuur. Het historische centrum herbergt tal van prachtige monumenten, waaronder de kathedraal van Sevilla, het Alcázar-paleis, de Plaza de España en de Torre del Oro.

Wandelen door het historische centrum van Sevilla is als een reis terug in de tijd, waarbij elke hoek van de straat nieuwe verrassingen en bezienswaardigheden biedt. Het historische centrum van Sevilla is ook een levendige buurt, vol met gezellige tapasbars, restaurants en winkels, waar bezoekers kunnen genieten van de lokale keuken en de sfeer van de stad kunnen proeven.

Casa de Pilatos

Casa de Pilatos is een historisch paleis in het centrum van Sevilla. Het staat bekend om zijn prachtige architectuur en uitgebreide tuinen.

Geschiedenis: De oorspronkelijke structuur van Casa de Pilatos werd gebouwd in de 15e eeuw, maar het werd pas in de 16e eeuw gerenoveerd door de eerste markies van Tarifa. De naam van het paleis is afkomstig van de legende dat de eigenaar van het huis in Jeruzalem de route van Pontius Pilatus naar Golgotha ​​had nagebootst. Het paleis werd lange tijd bewoond door de hertogen van Medinaceli en is nog steeds in handen van de familie.

Architectuur: Het paleis is een prachtig voorbeeld van Mudéjar-architectuur, die een mix is ​​van islamitische en christelijke stijlen. Casa de Pilatos heeft een centrale binnenplaats met galerijen op de begane grond en een reeks vertrekken op de bovenverdieping. Het heeft ook een aantal tuinen en patio's die zijn ontworpen in de renaissancestijl.

Bezienswaardigheden: Casa de Pilatos heeft veel indrukwekkende kamers, waaronder de Salon del Techo de los Espejos (Zaal van het Plafond van Spiegels), de Salon de los Tapices (Zaal van de Tapijten) en de Salon de las Grutescas (Zaal van de Grotesken). Een ander hoogtepunt is de Capilla de la Flagelacion (Kapel van de Geseling), waar zich een prachtig beeld van de Cristo de la Clemencia (Christus van Medelijden) bevindt.

Naast het paleis is er ook een tuin die bekend staat als de Jardines de Casa de Pilatos, waarvan wordt gezegd dat het een van de mooiste tuinen in Sevilla is. Het heeft een reeks fonteinen, terrassen en tuinen in de stijl van de renaissance en de barok.

Casa de Pilatos is een populaire toeristische attractie in Sevilla en is geopend voor het publiek. Er zijn ook rondleidingen beschikbaar in verschillende talen.

Parque de María Luisa

Het Parque de María Luisa is een groot openbaar park gelegen in het zuiden van Sevilla, naast de historische wijk Barrio de Santa Cruz. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 100 hectare en is de grootste groene ruimte in Sevilla.

Het park werd in 1914 geschonken door Infanta María Luisa Fernanda aan de stad Sevilla. Het park is in de daaropvolgende jaren uitgebreid en is vandaag de dag een prachtige oase van groen en rust in het hart van de stad. Het park is ontworpen in een neomudéjar-stijl, met tal van fonteinen, vijvers, tuinen en paviljoens.

Het park herbergt ook tal van culturele instellingen, waaronder het Museo Arqueológico (Archeologisch Museum) en het Museo de Artes y Costumbres Populares (Museum voor Volkskunst en Tradities). Bovendien is het park de thuisbasis van vele monumenten en beelden, waaronder de Plaza de España, die werd gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse Tentoonstelling van 1929.

Het Parque de María Luisa is een populaire plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking, die er komen om te wandelen, fietsen, picknicken en genieten van de prachtige omgeving. Het is een rustige en vredige plek, weg van de drukte van de stad en biedt bezoekers een kans om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Sevilla.

Torre del Oro

De Torre del Oro is een iconische toren gelegen aan de westelijke oever van de Guadalquivir-rivier. Het is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van de stad en een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Sevilla.

De toren werd gebouwd in de 13e eeuw door de Almohaden, een islamitische dynastie die destijds over Sevilla heerste. De oorspronkelijke functie van de toren is niet helemaal duidelijk, maar het is waarschijnlijk dat het diende als een uitkijkpost en als onderdeel van de verdedigingswerken van de stad.

In de 16e eeuw, tijdens de christelijke herovering van Spanje, werd de toren omgebouwd tot een gevangenis en later als wapendepot. Vandaag de dag huisvest de toren een maritiem museum, waar bezoekers meer kunnen leren over de maritieme geschiedenis van Sevilla en de Guadalquivir-rivier.

De toren heeft een kenmerkende gouden gloed, die te danken is aan de kleur van de bakstenen en de zon die erop schijnt. Het biedt ook een prachtig uitzicht op de rivier en de omliggende stad. Het is een populaire toeristische attractie en een must-see voor bezoekers van Sevilla.

Setas de Sevilla

Setas de Sevilla, ook wel bekend als de Metropol Parasol, is een unieke structuur in het centrum van Sevilla. Het is gebouwd als onderdeel van een stadsvernieuwingsproject en wordt beschouwd als de grootste houten constructie ter wereld.

De Setas de Sevilla heeft de vorm van reusachtige paddenstoelen en bestaat uit zes parasols die met elkaar zijn verbonden. Elke parasol is ongeveer 30 meter hoog en is opgebouwd uit houten latten die op een innovatieve manier zijn samengevoegd. Het ontwerp is geïnspireerd op de traditionele architectuur van Sevilla en heeft een modern en futuristisch tintje.

De structuur biedt een scala aan faciliteiten en voorzieningen voor bezoekers, waaronder een panoramisch uitkijkpunt op het dak van de Setas, dat een prachtig uitzicht over de stad biedt. Onder de parasols bevindt zich een levendige markt met kraampjes die verse producten, lokale ambachten en souvenirs verkopen. Daarnaast zijn er ook verschillende bars, restaurants en winkels te vinden.

De Setas de Sevilla heeft ook een archeologisch museum onder de grond, dat de overblijfselen van een oude Romeinse stad blootlegt. Bezoekers kunnen door de overblijfselen van de oude stad wandelen en meer te weten komen over de geschiedenis van Sevilla.

De Setas de Sevilla is een populaire toeristische attractie en een geliefde ontmoetingsplek voor de lokale bevolking. Het is geopend voor het publiek en er zijn rondleidingen beschikbaar in verschillende talen. De Setas de Sevilla is een unieke en fascinerende structuur die zeker een bezoek waard is voor reizigers die Sevilla bezoeken.

Basílica de María Santísima de la Esperanza Macarena

De Basílica de María Santísima de la Esperanza Macarena, of kortweg de Basiliek van Macarena, is een kerk in de wijk Macarena. Het is een belangrijke bedevaartplaats en een iconisch symbool van de stad.

De basiliek is gewijd aan de Maagd Maria, specifiek aan haar verschijning als de Virgen de la Esperanza (Onze Lieve Vrouw van de Hoop), die wordt beschouwd als de beschermheilige van Sevilla. Het beeld van de Virgen de la Esperanza is een van de meest vereerde beelden van de stad en trekt jaarlijks duizenden pelgrims en bezoekers.

De oorspronkelijke kerk op de locatie van de huidige basiliek werd gebouwd in de 17e eeuw, maar werd later uitgebreid en gerenoveerd. De huidige kerk heeft een neobarokke stijl en werd ingewijd als basiliek in 1966.

De basiliek herbergt tal van kunstwerken en beelden, waaronder het beeld van de Virgen de la Esperanza, dat is gemaakt van hout en bedekt met goud. Het beeld wordt meestal getoond in een processie tijdens de Semana Santa (Heilige Week) in Sevilla, waar het wordt gedragen door de broederschap van de Macarena.

Naast de basiliek bevindt zich ook het museum van de Macarena, waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van de basiliek en de devotie voor de Virgen de la Esperanza. Het museum bevat ook een indrukwekkende collectie liturgische voorwerpen, schilderijen en beeldhouwwerken.

De Basílica de María Santísima de la Esperanza Macarena is een belangrijke religieuze en culturele bezienswaardigheid in Sevilla. Het is geopend voor het publiek en er zijn rondleidingen beschikbaar in verschillende talen. Voor pelgrims en bezoekers die geïnteresseerd zijn in religieuze kunst en geschiedenis, is de basiliek een must-see tijdens een bezoek aan Sevilla.

Iglesia Colegial del Divino Salvador

De Iglesia Colegial del Divino Salvador is een van de belangrijkste kerken in Sevilla. Het is gelegen in het historische centrum van de stad en staat bekend om zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis.

De kerk werd oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw op de site van een oude Romeinse tempel en was de kathedraal van Sevilla tot de bouw van de Catedral de Sevilla in de 16e eeuw. Het heeft sindsdien de status van colegiata, wat betekent dat het de zetel is van een college van geestelijken.

De kerk heeft een opvallende barokke gevel en een indrukwekkend interieur met verschillende kapellen en altaarstukken. Een van de meest opvallende kenmerken van de kerk is het hoofdaltaar, dat is versierd met vergulde sculpturen en schilderijen.

Naast de kunstwerken en architectuur, heeft de Iglesia Colegial del Divino Salvador ook een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Sevilla. Tijdens de Spaanse Inquisitie werden veel veroordeelden in de kerk gevangengezet en gemarteld.

De kerk wordt beschouwd als een van de meest emblematische gebouwen van Sevilla en is een belangrijke bezienswaardigheid voor toeristen en pelgrims. De kerk is geopend voor het publiek en er zijn rondleidingen beschikbaar in verschillende talen.

Naast de kerk bevindt zich ook het Hospital de la Caridad, een 17e-eeuws liefdadigheidsziekenhuis dat is opgericht door de broederschap van de Heilige Johannes van God. Het ziekenhuis herbergt een indrukwekkende collectie schilderijen en sculpturen van beroemde kunstenaars zoals Murillo en Valdés Leal. Bezoekers kunnen het ziekenhuis en de collectie bezoeken en meer te weten komen over de geschiedenis van de liefdadigheidsinstelling.

Palacio de la condesa de Lebrija

Het Palacio de la Condesa de Lebrija is een historisch paleis in het centrum van Sevilla, Spanje. Het is gebouwd in de 16e eeuw op de plaats van een oud Romeins mozaïek en is een opmerkelijk voorbeeld van de Mudéjar-architectuur.

Het paleis werd gerestaureerd in de 19e eeuw door de gravin van Lebrija, die het paleis omvormde tot een museum. Het paleis heeft tal van prachtige kamers, elk met zijn eigen unieke decoraties en kunstwerken. De kamers bevatten ook een indrukwekkende collectie van Romeinse mozaïeken, waaronder een prachtig mozaïek uit de 3e eeuw na Christus dat de hele vloer van een van de kamers bedekt.

Het paleis heeft ook een binnenplaats met een fontein en een tuin, die een oase van rust biedt in het drukke stadscentrum. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de serene omgeving.

Een van de meest opvallende kamers van het paleis is de Salón de los Mosaicos, waar het beroemde mozaïek uit de 3e eeuw te vinden is. De kamer heeft ook prachtige fresco's en een indrukwekkend plafond.

Het paleis is geopend voor het publiek en er zijn rondleidingen beschikbaar in verschillende talen. Het is een belangrijke toeristische attractie in Sevilla en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het is een ideale plek voor liefhebbers van geschiedenis, kunst en architectuur om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis en cultuur van Sevilla en Spanje.

Aquarium van Sevilla

Het Aquarium van Sevilla, ook wel bekend als het Acuario de Sevilla, is een modern aquarium gelegen in het hart van Sevilla. Het aquarium werd geopend in 2014 en is gevestigd in een voormalig paviljoen van de Wereldtentoonstelling van 1992.

Het aquarium heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 7.000 zeedieren en vissen uit verschillende delen van de wereld. Er zijn meer dan 400 soorten, waaronder haaien, roggen, zeepaardjes, kwallen, schildpadden en tropische vissen. De bezoekers kunnen door verschillende zones lopen en verschillende habitats ontdekken, zoals de Atlantische oceaan, de Middellandse Zee, de Amazone, enz.

Een van de hoogtepunten van het aquarium is de tunnel van de haaien, waar bezoekers door een glazen tunnel lopen en omringd worden door haaien en andere zeedieren. Het aquarium heeft ook verschillende tanks met touchpools, waar bezoekers de mogelijkheid hebben om zeedieren zoals zeesterren, krabben en anemonen te aaien en te bekijken.

Het aquarium biedt ook educatieve activiteiten, zoals interactieve tentoonstellingen, workshops en shows. Er zijn ook rondleidingen beschikbaar die zijn aangepast aan verschillende leeftijdsgroepen en niveaus.

Het Aquarium van Sevilla is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 19:00 uur, en in het weekend van 10:00 tot 20:00 uur. Het aquarium is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en er is parkeergelegenheid beschikbaar voor bezoekers die met de auto komen.

Bestel hier uw tickets

El Palicio Del Embrujo Flamenco Show

El Palacio del Embrujo is een populaire Flamenco-show in Sevilla. Het is een theater met een intieme sfeer, waar bezoekers kunnen genieten van authentieke Flamenco-dansen en -muziek.

De show duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit verschillende dansen, zang en muzieknummers, allemaal uitgevoerd door getalenteerde en gepassioneerde artiesten. Het theater is gelegen in het historische centrum van Sevilla en biedt een prachtige setting om te genieten van de show.

Het theater heeft een bar waar bezoekers voorafgaand aan de show kunnen genieten van een drankje en hapjes. Na afloop van de show hebben bezoekers de mogelijkheid om met de artiesten te praten en foto's te maken.

De Flamenco-shows van El Palacio del Embrujo zijn erg populair, dus het is aan te raden om vooraf te reserveren.  Het is een leuke manier om de traditionele cultuur van Spanje te ervaren en te genieten van een avondje uit in Sevilla.

Bestel hier uw tickets

Boottocht op de Guadalquivir rivier

Een boottocht op de Guadalquivir rivier in Sevilla is een populaire activiteit voor bezoekers die de stad vanaf het water willen verkennen. De rivier stroomt dwars door Sevilla en heeft een rijke geschiedenis en cultureel belang voor de stad.

De boottocht biedt bezoekers een prachtig uitzicht op de historische monumenten van Sevilla, zoals de Gouden Toren, de Kathedraal van Sevilla, de Triana-brug en het Plaza de España. De boten hebben een open dek en een overdekt gedeelte, waardoor bezoekers comfortabel van het uitzicht kunnen genieten, ongeacht het weer.

Tijdens de boottocht wordt er informatie gegeven over de geschiedenis van de rivier en de monumenten die u passeert. De gidsen zijn meertalig en er is audiogids beschikbaar in verschillende talen.

De boottochten variëren in lengte en prijs, afhankelijk van de operator en het seizoen. Sommige boten bieden ook lunch- en dinercruises aan, waarbij u kunt genieten van heerlijke lokale gerechten terwijl u geniet van het uitzicht.

De beste tijd om een boottocht te maken is in de lente of de herfst, wanneer het weer mild is en de zon niet te heet. Het is ook een geweldige manier om de warmte van de zomer te vermijden en de drukte van de stad te ontvluchten.

Het is een leuke en ontspannende manier om Sevilla te verkennen en te genieten van het uitzicht op de stad vanaf het water.

Bestel hier uw tickets

Het Museum van Illusies

Het Museum van Illusies is een interactief museum dat bezoekers uitnodigt om te spelen met perceptie en realiteit. Het museum heeft meer dan 70 verschillende tentoonstellingen die allemaal zijn ontworpen om de zintuigen te prikkelen en de geest uit te dagen.

Het museum is verdeeld in verschillende zones die elk een andere vorm van illusie of optische illusie presenteren. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld op een gigantische bank zitten die op zijn kant lijkt te staan, wandelen door een tunnel van spiegels die oneindig lijkt te zijn, of poseren voor 3D-schilderijen die vanuit een ander perspectief worden bekeken.

Het Museum van Illusies is geschikt voor alle leeftijden en biedt een leuke en educatieve ervaring voor het hele gezin. Het museum is ook een geweldige plek voor fotografie-liefhebbers, omdat er tal van fotogenieke achtergronden en decors zijn om creatieve foto's te maken.

Het museum is gelegen in het centrum van Sevilla en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of te voet. Het museum is dagelijks geopend en toegangskaartjes kunnen hier gekocht worden.

Het Museum van Illusies Sevilla is een unieke en leuke manier om wat tijd door te brengen in Sevilla, en is zeker een bezoek waard voor iedereen die op zoek is naar een unieke en interactieve ervaring.

Museo de Bellas Artes de Sevilla

Het Museo de Bellas Artes de Sevilla, ook wel bekend als het Museum voor Schone Kunsten van Sevilla, is een culturele schat in het hart van Sevilla, Spanje. Het is het belangrijkste kunstmuseum in Sevilla en in heel Andalusië, en het heeft een indrukwekkende collectie die kunstwerken van verschillende eeuwen omvat. De collectie bevat voornamelijk werken van beroemde Spaanse kunstenaars, maar ook stukken van buitenlandse schilders. Het museum is gehuisvest in een prachtig gerenoveerd klooster in Mudéjar-stijl uit de 17e eeuw en heeft een rijke geschiedenis, van oorspronkelijk een toevluchtsoord voor kunstwerken uit kloosters tot een permanente thuisbasis voor een schat aan artistieke schatten. Het museum bevindt zich op het sfeervolle Plaza del Museo, met een standbeeld ter ere van Bartolomé Esteban Murillo, een beroemde Spaanse barokschilder. Kortom, het Museo de Bellas Artes de Sevilla is een levende kroniek van de culturele rijkdom van Andalusië en Spanje, een schatkamer die iedereen uitnodigt om zich onder te dompelen in de schoonheid en het erfgoed van Zuid-Spanje. 

Gratis voor bezoekers uit de EU.

Spaanse Culturele steden in Andalusië, pittoreske witte bergdorpjes en bezienswaardigheden

Alcaucín , Algarrobo, Algodonales, Alhama de Granada, Almodóvar del Río, Almonaster la RealÁlora, Antequera, Archidona, Arcos de la Frontera, Baeza, Benahavis, Benalmadena, BenaocazCabo de GataCádiz, Canillas de Aceituna, CarbonerasCarmona, Casabermeja, Casares, Cazalla de la SierraCazorla, Cerro de HierroColmenar, Comares, Compéta, Córdoba, Cortegana, CútarEl Bosque, El Gastor, El Rocio, Frigiliana, Gaucin, Genalguacil, Gibraltar, Granada, Grazalema, HuelvaIstan, Iznájar, Jaén, Jerez de la Frontera, Juzcar, La Calahorra, La Iruela, Los Romanes, Lucainena de las Torres, Malaga, Marbella, Maro, Medina-Sidonia, Mijas, Minas de Riotinto, Motril, Nerja, Ojen, Olvera, Osuna, Pampaneira, Periana, Riogordo, RodalquilarRonda, Salobreña,  Sanlucar de BarramedaSan Nicolás del PuertoSetenil de las Bodegas, Sevilla, Torrox, Ubeda, Ubrique, Vejer de la Frontera, Vélez-Málaga, Villaluenga del Rosario,  Viñuela, Zahara de la Sierra, Zuheros, Axarquia, Costa del SolTorre del Mar, Torrox Costa, Rincon de la Victoria, Playa Burriana

Alcazaba de Malaga, Alcazar de los Reyes Cristianos, Alhambra Granada, Caminito del Rey, Castillo de la CalahorraCastillo de Gibralfaro, Cueva de NerjaFuente De Los 100 Caños, La Maroma, Kathedraal van Sevilla en Giralda, Mezquita de CordobaMuseo Automovilístico Málaga, Museo Picasso Málaga, Oasys Mini HollywoodPaleis Dar al HorraReal Alcázar de Sevilla, Romeins Theater Malaga

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12