Het weer in Spanje blijft warm en droog na de Semana Santa

Het weer in Spanje blijft warm en droog na een Semana Santa met hoge temperaturen en weinig regen. Er wordt verwacht dat deze trend zich voortzet gedurende deze week, met woensdag en donderdag als tijdelijke uitzondering. Op vrijdag stijgt de temperatuur opnieuw naar waarden rond de 30ºC, vooral in de Mediterrane gebieden.

Naast de warmte en droogte kan er ook sprake zijn van een "calima". Dit is een meteorologisch verschijnsel waarbij er stof en zand uit de Sahara woestijn in de atmosfeer terechtkomen en de lucht troebel maken. Dit kan leiden tot verminderde luchtkwaliteit en gezondheidsproblemen, vooral voor mensen met ademhalingsproblemen.

Het is daarom belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het vermijden van intensieve buitenactiviteiten tijdens de warmste uren van de dag, het hydrateren van het lichaam en het dragen van beschermende kleding en zonnebrandcrème. Als u zich in een gebied bevindt waar een calima zich voordoet, kunt u het beste binnen blijven en deuren en ramen gesloten houden om de luchtkwaliteit te verbeteren.

meer Spanje nieuws klik hier