Malaga Airport vestigt nieuwe records met 22 miljoen passagiers in 2023

Malaga Airport heeft een buitengewoon jaar afgesloten en behaalde recordbrekend succes door in 2023 maar liefst 22,3 miljoen passagiers te verwelkomen. Officiële gegevens van Aena, de nationale luchthavenexploitant, tonen aan dat de luchthaven van de Costa del Sol niet alleen haar positie als de op drie na drukste luchthaven van Spanje heeft veiliggesteld, maar ook de hoogste groei heeft doorgemaakt in vergelijking met 2019. De uitzonderlijke prestaties worden toegeschreven aan een combinatie van factoren, waaronder een sterke vertegenwoordiging van zowel binnenlandse als internationale toeristen.

Toename van het aantal passagiers

Het hoogtepunt van het opmerkelijke jaar van Malaga Airport is het ongekende aantal passagiers dat door de terminals is gegaan. Met 22,3 miljoen reizigers heeft de luchthaven haar eerdere record uit 2019 met een indrukwekkende 12,5% overtroffen. Deze aanzienlijke groei in het aantal passagiers getuigt van de populariteit van de luchthaven en de aantrekkingskracht van de regio als een topbestemming voor toeristen.

Bijdragen van binnenlandse en buitenlandse toeristen

Aena schrijft het succes van Malaga toe aan de sterke prestaties van zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen. De luchthaven is uitgegroeid tot een poort naar de Costa del Sol en trekt bezoekers van over de hele wereld aan. De diverse attracties van de regio, variërend van prachtige stranden tot culturele bezienswaardigheden, blijven toeristen trekken en dragen bij aan de voortdurende groei van Malaga Airport.

Vluchtoperaties

Naast de toename van het aantal passagiers heeft de luchthaven ook een aanzienlijke stijging van het aantal vluchtoperaties ervaren. In 2023 zijn in totaal 161.684 vluchten geland op Malaga Airport, wat haar status als een essentiële hub voor luchtverkeer verder bevestigt. Het hoge aantal vluchtoperaties geeft aan dat de luchthaven efficiënt omgaat met de toegenomen vraag naar luchtverkeer van en naar de Costa del Sol.

Mijlpaal voor ingecheckte bagage

Het succes van Malaga Airport strekt zich uit tot ver voorbij het aantal passagiers en vluchtoperaties. De toegewijde inspanningen van het luchthavenpersoneel resulteerden in de verwerking van het hoogste volume ingecheckte bagage in de geschiedenis van de luchthaven. Meer dan 5,5 miljoen koffers werden verwerkt, wat de toewijding van de luchthaven aan een naadloze en efficiënte ervaring voor reizigers benadrukt.

Vergelijkbare groei

De 22,3 miljoen passagiers in 2023 vertegenwoordigen een opmerkelijke stijging van 21,1% ten opzichte van het voorgaande jaar, wat de voortdurende opwaartse koers van de luchthaven aantoont. Deze groei is een duidelijke indicatie van de veerkracht en aanpassingsvermogen van Malaga Airport, vooral gezien de uitdagingen waarmee de luchtvaartindustrie de laatste tijd te maken heeft gehad.

Conclusie

Het recordbrekende jaar van Malaga Airport in 2023 getuigt van haar betekenis als een belangrijke speler in het Spaanse luchtvaartlandschap. De combinatie van een toename van het aantal passagiers, vluchtoperaties en efficiënte bagageafhandeling weerspiegelt de inzet van de luchthaven voor uitmuntendheid. Terwijl het naar de toekomst kijkt, staat Malaga Airport klaar om een essentiële hub te blijven, die mensen van over de hele wereld verbindt met de schoonheid en attracties van de Costa del Sol.

Meer Spanje nieuws, klik hier