Cádiz

Mooiste dorpjes en culturele steden in Andalusië

Cádiz is een havenstad in de provincie Cádiz, in de autonome gemeenschap Andalusië, Zuid-Spanje. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige stranden en levendige cultuur.
Cádiz herbergt verschillende belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal van Cádiz, die dateert uit de 18e eeuw, de Torre Tavira, een toren met een camera obscura, en het Romeinse theater, een van de best bewaarde Romeinse theaters in Spanje . De stad heeft ook vele andere historische en culturele bezienswaardigheden, zoals het kasteel van San Sebastián, het stadhuis en het museum van Cádiz.

Op het gebied van festivals heeft Cádiz het hele jaar door verschillende traditionele festivals, zoals:

 • Het Carnaval de Cádiz, gehouden in februari, is een van de beroemdste carnavals in Spanje, met optochten, kostuums en traditionele muziek.
 • De Feria de Cádiz, gehouden in augustus, is een grote kermis met traditionele Andalusische muziek, flamencodansen, paardrijden en stierenvechten.
 • De Festivales de Mayo, gehouden in mei, is een festival van muziek en dans, met optredens van lokale en internationale artiesten.
 • De Fiestas de Santa Ana, gehouden in juli, een festival ter ere van de patroonheilige van Cádiz, met optochten, muziek en traditionele kostuums.

Cádiz wordt beschouwd als één van de oudste steden van Europa. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 10e eeuw v.Chr. toen het door Feniciërs werd gesticht. Tijdens de Romeinse tijd was het een belangrijke havenstad en speelde het een rol in de Handelsroutes van de Middellandse Zee. In de 8e eeuw werd Cádiz veroverd door de Moren en bleef een belangrijke handelsstad tijdens de Moorse overheersing. Tijdens de 16e en 17e eeuw was Cádiz een belangrijke havenstad voor Spanje's American empire en speelde het een sleutelrol in de Spaanse geschiedenis, inclusief de Napoleonische oorlogen en de Spaanse Burgeroorlog.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Cadiz zijn: Jerez de la Frontera, Gibraltar en Sevilla.

Bezienswaardigheden:

 • Puerto - bahía de Cádiz
  De baai van Cádiz is de inham van de zee aan de kust. De gemeenten die de baai begrenzen zijn Rota, El Puerto de Santa María, Puerto Real, San Fernando en Cádiz. Een groot deel van de baai is beschermd onder de wettelijke status van het natuurpark Bahía de Cádiz.
 • Catedral de la Santa Cruz de Cádiz
  De Heilige en Apostolische Kathedraal Kerk van Cádiz is gebouwd in barokke en neoklassieke stijl vanaf 1722 tot 1838. Het is gelegen in het historisch centrum. Naast de oude kathedraal op Plaza Fray Félix His het kathedraalmuseum gevestigd.
 • Castillo de Santa Catalina
  Het fort, Castillo de Santa Catalina, is gevestigd op een klein eilandje aan het strand van Caleta.
 • Castillo de San Sebastian
  Het kasteel van Santa Catalina is een vestingwerk van Cádiz in La Caleta dat dankzij enkele golfbrekers in zee steekt. Het werd aan het einde van de 16e eeuw gebouwd volgens de plannen van de ingenieur Cristóbal de Rojas. Met een vijfhoekig plan vallen de punten op die als een ster naar de zee gaan. Het wordt momenteel gebruikt voor culturele evenementen, zoals die in verband met het filmfestival van Alcances.
 • El Pópulo
  El Pópulo is de oudste, middeleeuwse ommuurde, wijk van de stad waar de kathedraal en het  Romeinse theater zich bevinden.
 • Mentidero wijk
 • Viña wijk
 • Avenida Campo del Sur
 • Iglesia del Carmen
 • Iglesia de Santiago Apóstol

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12