Cueva de Nerja

Bezienswaardigheden in Andalusiê

Cueva de Nerja (Grot van Nerja)

De grotten van Nerja, ook wel bekend als de Cueva de Nerja, zijn een reeks kalksteengrotten in de stad Nerja, aan de zuidkust van Spanje in de provincie Malaga, Andalusië. De grotten zijn een populaire toeristische attractie en zijn aangewezen als Rijksmonument.

De grotten werden in 1959 ontdekt door een groep lokale jongens en zijn sindsdien verkend en bestudeerd door archeologen en speleologen. De grotten herbergen een verscheidenheid aan rotsformaties, waaronder stalactieten en stalagmieten, evenals prehistorische schilderijen en gravures.

Bezoekers van de grotten van Nerja kunnen rondleidingen door de grotten maken, die ongeveer 45 minuten duren. De rondleiding neemt bezoekers mee door de belangrijkste galerijen van de grotten, waaronder de Sala de la Cascada, met een grote kolom met stalactieten en stalagmieten die op een waterval lijken, en de Sala de los Grecorromanos, met oude schilderijen en gravures.

De grotten worden ook gebruikt voor culturele evenementen en concerten, en tijdens de zomermaanden wordt er een licht- en geluidsshow in de grotten gehouden om bezoekers een meeslepende ervaring te bieden.

De grotten zijn het hele jaar door geopend, maar de openingstijden kunnen variëren afhankelijk van het seizoen. Het wordt aanbevolen om de officiële website te bekijken of rechtstreeks contact op te nemen met de grot voor meer informatie over openingstijden en tourschema's.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12