Planetarium Malaga

Het grootste planetarium van Europa

Sterren kijken in Malega
in één van de grootste Planetaria van Europa

foto: pexels-dominika-roseclay

Grootste planetarium van Europa in Málaga

Het is bijna drie jaar geleden dat de gemeenteraad een gemeentelijk perceel naast de Ikea-winkel in de stad heeft toegewezen voor de bouw van een planetarium. Het project wordt geleid door het Malaga Planetarium, gevormd uit een samenwerking tussen het lokale ingenieursbureau Gestomer, de gerenommeerde Malaga-astronoom Alberto Castro Tirado en het multinationale Sky-Skan, dat gespecialiseerd is in de bouw van planetariums.


Het bedrijf dat de opdracht kreeg, besloot zoals eerder gemeld, de tentoonstellingsruimte met 800 vierkante meter uit te breiden, zodat deze meer dan 3.000 vierkante meter zou beslaan. De uiteindelijke documentatie met alle wijzigingen werd echter pas eind vorig jaar aan de planningsafdeling van de stad afgeleverd, zodat de gemeentelijke technici nu pas in staat zijn geweest om het dossier grondig te bestuderen en de benodigde wijzigingen aan te vragen om de bouwvergunning te kunnen afgeven.

Dit werd bevestigd door de raadslid voor Territoriale Planning, Raúl López. De manager van het Malaga Planetarium, Antonio Castro Tirado, broer van de leidende astronoom van het project, zei dat het project eindelijk "op de startgrid" staat, in afwachting van groen licht van de planningsafdeling van de stad.

Volgens Castro is deze vergunning cruciaal voor de promotors van het planetarium om de financiering van het project ter waarde van meer dan tien miljoen euro met investeerders te kunnen sluiten.

Zoals in 2020 werd gemeld, zal het planetarium het grootste van Spanje worden en een van de grootste van de Europese Unie. De projectiezaal, met een capaciteit voor 400 personen, zal een interne diameter hebben van 27 meter. Het zal worden gebouwd op een perceel van 8.800 vierkante meter gelegen tussen het Benítez-gebied en het Ikea-winkelcentrum, naast de weg die de N-340 verbindt met de Guadalmar-snelweg.


Spaanse Culturele steden in Andalusië, pittoreske witte bergdorpjes en bezienswaardigheden

Alcaucín , Algarrobo, Algodonales, Alhama de Granada, Almodóvar del Río, Almonaster la RealÁlora, Antequera, Archidona, Arcos de la Frontera, Baeza, Benahavis, Benalmadena, BenaocazCabo de GataCádiz, Canillas de Aceituna, CarbonerasCarmona, Casabermeja, Casares, Cazalla de la SierraCazorla, Cerro de HierroColmenar, Comares, Compéta, Córdoba, Cortegana, CútarEl Bosque, El Gastor, El Rocio, Frigiliana, Gaucin, Genalguacil, Gibraltar, Granada, Grazalema, HuelvaIstan, Iznájar, Jaén, Jerez de la Frontera, Juzcar, La Calahorra, La Iruela, Los Romanes, Lucainena de las Torres, Malaga, Marbella, Maro, Medina-Sidonia, Mijas, Minas de Riotinto, Motril, Nerja, Ojen, Olvera, Osuna, Pampaneira, Periana, Riogordo, RodalquilarRonda, Salobreña,  Sanlucar de BarramedaSan Nicolás del PuertoSetenil de las Bodegas, Sevilla, Torrox, Ubeda, Ubrique, Vejer de la Frontera, Vélez-Málaga, Villaluenga del Rosario,  Viñuela, Zahara de la Sierra, Zuheros, Axarquia, Costa del SolTorre del Mar, Torrox Costa, Rincon de la Victoria, Playa Burriana

Alcazaba de Malaga, Alcazar de los Reyes Cristianos, Alhambra Granada, Caminito del Rey, Castillo de la CalahorraCastillo de Gibralfaro, Cueva de NerjaFuente De Los 100 Caños, La Maroma, Kathedraal van Sevilla en Giralda, Mezquita de CordobaMuseo Automovilístico Málaga, Museo Picasso Málaga, Oasys Mini HollywoodPaleis Dar al HorraReal Alcázar de Sevilla, Romeins Theater Malaga

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12