Planetarium Malaga

Het grootste planetarium van Europa

Sterren kijken in Malega in het grootste Planetarium van Europa

foto: pexels-dominika-roseclay

Grootste planetarium van Europa in Málaga

Het Planetarium van Malaga (Planetario de Malaga) is een populaire attractie in de stad Malaga, Spanje. Het bevindt zich in het Alcazaba-park en is gewijd aan de studie en promotie van astronomie en ruimtewetenschappen.

Het Planetarium biedt bezoekers een verscheidenheid aan activiteiten en shows, waaronder:

  • Planetariumshows: het planetarium heeft een ultramoderne projector waarmee bezoekers een realistische weergave van de nachtelijke hemel kunnen ervaren. De shows zijn meestal in het Spaans, maar er zijn er ook een paar in het Engels.
  • Tentoonstellingen: het Planetarium heeft een verscheidenheid aan interactieve tentoonstellingen en displays die de basisprincipes van astronomie uitleggen, zoals het zonnestelsel, sterrenstelsels en sterren.
  • Observatorium: Het Planetarium heeft een observatorium op het dak, uitgerust met telescopen waar bezoekers gebruik van kunnen maken.
  • Astronomieworkshops: het planetarium biedt ook workshops en lessen voor kinderen en volwassenen, waaronder sterrenkijken en telescoopobservatie.

Rondleidingen: Planetarium biedt rondleidingen voor groepen, waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis en wetenschap van het planetarium.
Het Planetarium is van dinsdag tot en met zondag geopend voor bezoekers. Het schema varieert afhankelijk van de tijd van het jaar, maar over het algemeen is het geopend van 9.00 uur tot 14.00 uur en van 16.00 uur tot 20.00 uur.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12