Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Teatro Romano, Málaga

Het Romeinse Theater van Málaga

Teatro Romano Málaga

"Nergens proef je de zon zo intens als in Málaga. Een stad doordrenkt met de warmte van traditie en de levendigheid van het moderne leven."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Málaga
Woensdag, 22 November
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +21° +21° +19° +20° +22°
+12° +11° +12° +12° +13° +14°

Teatro Romano

In 1951 werd het Romeinse Theater van Málaga (TRM) ontdekt, dat gelegen is aan de westelijke helling van de Alcazaba-heuvel. Dit theater, gebouwd tijdens de heerschappij van Augustus en actief tot de 3e eeuw, bleef eeuwenlang verborgen. Het werd herontdekt als een opmerkelijk voorbeeld van architectonische pracht uit de Romeinse periode.

Architectonische Kenmerken

Met zijn constructie die deels gebruikmaakt van de heuvelhelling en deels van een kunstmatig terras voor de tribunes, vertoont het Romeinse Theater van Málaga een opvallende gelijkenis met andere theaters in de regio, die nauw aansluiten bij het klassieke model voorgesteld door Vitruvius. De constructie is een combinatie van slim gebruik van natuurlijke elementen en menselijke ingrepen.

Een Multifunctioneel Verleden

Gedurende de 5e en 6e eeuw kreeg het theater een nieuwe rol als begraafplaats. In latere eeuwen leverde het zelfs bouwmateriaal aan de Arabieren voor de herstructurering van de Alcazaba. Binnen de muren van de Alcazaba zijn nog steeds Romeinse kapitelen en zuilen te vinden, wat getuigt van de praktische herbestemming van deze historische site.

De Drie Elementen van het Theater

Het Romeinse Theater van Málaga bestaat uit drie hoofdonderdelen: de cavea of tribunes, de orchestra of het halfcirkelvormige gebied tussen tribunes en podium, en het proscenium of podium zelf. Het podium behoudt een goed bewaard gebleven pulpitum, waarvan de voorkant is omzoomd met nissen die sporen bevatten van de oorspronkelijke schilderingen.

Cultureel Erfgoed en Toeristische Bestemming

Als belangrijk cultureel erfgoed van Málaga biedt het Romeinse Theater nu een fascinerende blik op het verleden. Toeristen en geschiedenisliefhebbers kunnen genieten van de architecturale pracht en de veelzijdige geschiedenis van deze plek. Het herinnert ons aan de duurzaamheid van oude structuren en hun vermogen om zich aan te passen aan verschillende functies door de eeuwen heen.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Málaga

Conclusie: Een Tijdloos Monument

In conclusie, het Romeinse Theater van Málaga blijft een tijdloos monument, van zijn oorspronkelijke rol als amfitheater tot zijn latere functies als begraafplaats en steengroeve. Zijn architectonische schoonheid en historische waarde maken het niet alleen een essentieel onderdeel van het culturele erfgoed van Málaga, maar ook een boeiende bestemming voor iedereen die de rijke geschiedenis van de regio wil verkennen. Omdat het theater verborgen lag en toch zijn glorie behield, is het een ware schat die ons verbindt met het verleden en ons inspireert voor de toekomst.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram