Setenil de las Bodegas

Huisjes onder de rotsen

Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas is een stad in Andalusië, Spanje, bekend om haar unieke architectuur. De stad is gebouwd in en onder de rotswanden van een canyon, wat leidt tot bijzondere huizen en gebouwen die uit de rotswanden lijken te groeien.  Dit type van architectuur is ontstaan uit de noodzaak om te beschermen tegen de extreme hitte van de zomer en de koude winters.

De cultuur van Setenil de las Bodegas is sterk beïnvloed door haar historische verleden, met invloeden van de Romeinen, Moren en Christelijke koningen. Dit is zichtbaar in de stadspoorten, de oude kerk en de vele kleine, geplaveide straatjes.

Setenil de las Bodegas is ook bekend om haar festivals en feesten, waaronder het festival van San Juan in de zomer, de processie van de Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans en het jaarlijkse gastronomische festival, waar bezoekers kunnen genieten van lokale specialiteiten en wijn.

De stad is een populaire bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis, en heeft een bloeiend toerisme- en gastronomisch aanbod.

De geschiedenis van Setenil de las Bodegas gaat terug tot de prehistorie, toen de stad werd bewoond door verschillende stammen. Tijdens de Romeinse tijd was het een belangrijke nederzetting, en later werd het veroverd door de Moren.

Na de verovering door de Christelijke koningen, groeide de stad en werd bekend om haar handel en landbouw. Tijdens de Spaanse burgeroorlog werd de stad bezet door de republikeinse troepen, en het herstel van de stad duurde enige tijd.

Tegenwoordig is Setenil de las Bodegas een belangrijke toeristische bestemming, en trekt het bezoekers aan met haar unieke architectuur, historische bezienswaardigheden en levendige culturele scene. Het is ook bekend om haar gastronomie, met een breed scala aan typische lokale producten en specialiteiten.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Setenil de las Bodegas zijn: Ronda en Júzcar.Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12