Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Baños de Vilo: Een Historisch Kuuroord

Baños de Vilo, een historisch kuuroord gelegen in de schilderachtige aldea met dezelfde naam, ondergaat momenteel een opwindende restauratiefase. De faciliteiten, waaronder een enkele dompelbad, zijn onlangs gerestaureerd en zijn nu een oase van rust en genezing.

Een Oase van Rust en Genezing

Het kuuroord staat bekend om zijn buitengewone zwavelhoudende, magnesium-calcium en stikstofrijke wateren, die opborrelen op een constante temperatuur van 21 graden Celsius. Deze wateren hebben helende eigenschappen die vooral gunstig zijn voor huidaandoeningen. De afgelegen ligging biedt een rustige omgeving voor bezoekers om te genezen en te ontspannen.

Een Historische Schat in Herstel

De geschiedenis van Baños de Vilo gaat terug tot onbekende tijden, maar er zijn records van mensen die in de 18e eeuw al naar deze plek kwamen voor medicinale baden. In 1828 werd een gebouw met aangrenzende kamers en een badhuis ingehuldigd, maar door eigendomsconflicten en verwaarlozing raakten de faciliteiten in verval.

Een Verhaal van Strijd en Herstel

In de late 19e eeuw voerde de toenmalige eigenaar, Emilio de San Martín, verbeteringen door, maar in 1907 verwoestte een storm de faciliteiten. Pas in de vroege jaren 90 verwierf de gemeente het kuuroord, waarna het herstelwerk begon met het oog op toeristische doeleinden.

Een Unieke Ervaring

Vandaag de dag biedt Baños de Vilo een unieke ervaring voor bezoekers die op zoek zijn naar genezing en ontspanning te midden van de prachtige natuurlijke omgeving. Met een enkel dompelbad, perfect geïntegreerd in de omgeving, en een charmant stenen bruggetje dat veilige oversteek over de rivier mogelijk maakt, is dit kuuroord een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden.

Ter Conclusie

Baños de Vilo, met zijn rijke geschiedenis, helende wateren en rustige omgeving, is een bestemming die de moeite van het verkennen waard is. Of het nu gaat om het verlichten van huidaandoeningen of gewoon om te ontspannen en te genieten van de natuur, dit kuuroord biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die het bezoekt.

adres: MA-156, 15, 29710 Periana, Málaga, Spanje
+34952536016

(c) foto en meer informatie: 
https://www.malaga.es/es/laprovincia/patrimonio/lis_cd-5257/banos-de-vilo-y-molinos-hidraulicos-del-guaro-patrimonio-hidraulico

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram