Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Bubión: Juweel van de Alpujarra in Granada

Het indrukwekkende landschap van El Barranco del Poqueira, een klif aan de zuidelijke helling van de Sierra Nevada, herbergt drie dorpen van unieke schoonheid: Capileira, Bubión en Pampaneira. Deze natuurlijke plek is een van de meest bezochte in de provincie Granada. De steile afdaling van de Veleta berg biedt een ongelofelijk uitzicht op de omgeving.

Historisch-Artistiek Centrum

Bubión, gelegen in dit adembenemende decor, wordt beschouwd als een historisch-artistiek centrum. De typische Alpujarra-architectuur siert de gebouwen, aangepast aan het terrein en het lokale klimaat. Het dorp herbergt ook een door de Junta de Andalucía gebouwd hotel, de "Villa Turística de Bubión." Smalle straatjes met herinneringen aan een Moors verleden doorkruisen het dorp, dat deel uitmaakt van het natuurpark Sierra Nevada.

Een Rijke Geschiedenis

In het gemeentelijk gebied zijn Romeinse overblijfselen ontdekt, waaronder een graf met een reusachtig skelet uit het midden van de negentiende eeuw. Volgens Henriquez Jorquera gaat de oorsprong van de huidige locatie terug tot de Visigotische periode. Het gebied, bekend als Taha de Poqueira, omvatte ooit de dorpen Capileira, Pampaneira, Bubión en de verdwenen nederzetting Alguastar.

De geschiedenis van Bubión loopt parallel aan die van andere dorpen in de Alpujarra. Tijdens de Moorse overheersing beleefde de regio zijn hoogtijdagen als belangrijk landbouwcentrum, gespecialiseerd in zijdeproductie. Na de christelijke herovering van Granada in 1492 leed de bevolking aanzienlijk. In 1568 leidde Hernando de Córdoba y Válor, een rijke grootgrondbezitter die zichzelf uitriep tot Abén Humeya, een opstand tegen Filips II, wat resulteerde in een algemene opstand onder de Moren in het koninkrijk Granada.

Het Einde van de Moorse Heerschappij

Interne conflicten onder de Moren leidden in 1569 tot de moord op Abén Humeya, waarna Don Juan de Austria de opstand beëindigde. Uiteindelijk werden de Moren in 1609 verdreven. De Alpujarra werd later bewoond door boeren uit Galicië, León, Asturië en Castilië. In 1855 verkreeg het dorp zijn jurisdictie.

Een Plek om te Bezoeken

Bubión, gelegen in het hart van de Alpujarra en deel van het natuurpark Sierra Nevada, blijft een must-visit bestemming. De rijke geschiedenis, gecombineerd met de unieke architectuur en adembenemende natuur, maken het dorp tot een onvergetelijke ervaring. Of het nu gaat om het verkennen van de smalle straatjes doordrenkt met Moorse invloeden of genieten van de overweldigende uitzichten, Bubión laat een blijvende indruk achter op iedereen die het bezoekt.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: turismo  Bubión

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram