Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Castillo del Águila - Het adelaars kasteel

Gaucín, een charmant stadje in Spanje, herbergt de indrukwekkende ruïnes van het Castillo Del Águila, oftewel het Adelaarskasteel. Gelegen op een hoogte van 688 meter boven zeeniveau, domineert dit kasteel de Genal-vallei, het Campo de Gibraltar en zelfs Noord-Afrika. De naam is te danken aan de frequente aanwezigheid van roofvogels in dit gebied. Oorspronkelijk van Romeinse oorsprong, werd het kasteel versterkt door de Moren tijdens de periode van Al-Andalus. Sindsdien is het meerdere malen herbouwd, waarbij elementen zoals de muur, de Homenaje-toren, waterreservoirs en een ontsnappingsgang bewaard zijn gebleven.

De geschiedenis van Castillo Del Águila

De geschiedenis van Castillo Del Águila is doordrenkt van intriges en heroïsche momenten. In 1309 stierf Guzmán el Bueno in de nabijheid van het kasteel toen hij probeerde het te veroveren op de Moren. Zijn moedige poging weerspiegelt de strategische waarde die het kasteel gedurende verschillende tijdperken heeft gehad.

Bezoekers hebben het voorrecht om de pracht van dit historische monument te ervaren, met name de imposante Homenaje-toren die getuigt van de vroegere glorie van het kasteel. Bovendien zijn de bewaard gebleven waterreservoirs en de ontsnappingsmijn fascinerende overblijfselen die de technologische vooruitgang van die tijd weerspiegelen.

Toegankelijk voor bezoekers

Het kasteel is toegankelijk voor bezoekers tijdens specifieke uren, zowel in de winter als in de zomer. In de wintermaanden, van 10:30 tot 13:30 uur en van 16:00 tot 18:00 uur, kunnen gasten de betoverende ruïnes verkennen. In de zomerperiode worden de openingstijden verlengd, van 10:30 tot 13:30 uur en van 18:00 tot 20:00 uur. Het is echter raadzaam om de officiële Facebook-pagina van visitgaucin te raadplegen voor eventuele wijzigingen in het schema als gevolg van speciale omstandigheden.

Het kasteel is niet alleen een historische schat, maar ook een prachtige plek om de prachtige omgeving te bewonderen. Vanaf de top van het kasteel kunnen bezoekers genieten van adembenemende uitzichten op de Genal-vallei, het Campo de Gibraltar en zelfs delen van Noord-Afrika.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto en meer info: www.visitgaucin.com

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram