Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Cueva del Tesoro in Rincón de la Victoria viert 50-jarig jubileum met opwindende festiviteiten

Rincón de la Victoria  pronkt met een unieke schat in heel Europa: de Cueva del Tesoro, een van 's werelds drie bekende zeegrotten. De andere twee bevinden zich in Azië en Midden-Amerika. Een must-visit voor de lokale bevolking, toeristen en bezoekers van Málaga, combineert de Cueva del Tesoro geschiedenis, archeologie en legende.

Overblijfselen uit het Paleolithicum en de Bronstijd

De galerijen van de grot onthullen overblijfselen uit het Paleolithicum en de Bronstijd, samen met sporen van rotskunst. Oorspronkelijk waren er drie aparte grotten - El Higuerón, El Suizo en La Victoria - de Cueva del Suizo (Sala del Lago) en Cueva del Higuerón zijn samengevoegd tot de huidige Sala de la Virgen.

Legendarische schat

Het prehistorische gedeelte werd aan het eind van de jaren '70 behouden en is nu open voor verkenning, los van de Cueva del Tesoro. Een wandeling door de gangen toont door water uitgehouwen formaties over millennia, en misschien, met een beetje geluk, stuit je op de legendarische schat die nog steeds in de grot zou verblijven.

Opende zijn deuren voor het publiek in 1974

De Cueva del Tesoro opende zijn deuren voor het publiek in 1974 en staat als de enige ontdekking van zijn soort in Europa. Wereldwijd bestaan er slechts nog twee van dergelijke grotten - één in Mexico en één in Azië.

50e jubileum

Terwijl de Cueva del Tesoro in Rincón de la Victoria zijn 50e jubileum markeert, wacht bezoekers een gevarieerd programma met activiteiten gedurende het jaar. Om dit te vieren, biedt het stadhuis gratis toegang op doordeweekse dagen (alleen 's ochtends), schoolpromoties binnen de gemeente en speciale aanbiedingen voor scholen in de provincie Malaga.

De festiviteiten omvatten toneelstukken, concerten met pianist Diego Valdivia, conferenties, workshops, films, muziek, dans en poëzievoorstellingen. Voor details over het jubileumprogramma, bezoek de website van de Cueva del Tesoro.

Meer Spanje nieuws, klik hier

bron, foto en meer info: www.turismoenrincon.es

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram