Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

De Kracht van Vélez-Málaga's Fortaleza

Vélez-Málaga's Fortaleza bevindt zich op het hoogste punt van de stad, ongeveer 80 meter boven zeeniveau. Dit middeleeuwse kasteel werd gebouwd in de 10e eeuw en beleefde zijn hoogtepunt tijdens de 14e en 15e eeuw. Waarbij het een van de belangrijkste vestingen werd van het Koninkrijk van de Nasriden in Granada.

De ideale ligging

Het essentiële element ervan is de ligging. Hoog boven de stad, van waaruit men uitkijkt over de vruchtbare vlakte van Vélez en de uitgestrekte gebieden van de Axarquía. Deze natuurlijke verdediging, versterkt door een ommuring van ongeveer 1500 vierkante meter, past zich aan het terrein aan en wordt versterkt door massieve kleine torens.

De constructie van de muren

De overgebleven originele muren dateren uit de 13e en 15e eeuw. Ze zijn gebouwd met behulp van kalk- en zandgrond, aan de buitenkant bekleed met metselwerk van stenen en rijen kasseien.

Veranderingen door de jaren heen

Tijdens de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog, tussen 1808 en 1810, onderging het kasteel renovaties. Na deze periode verloor het echter zijn militaire functie. Dit resulteerde in volledige verwaarlozing en achteruitgang. Pas in de jaren '70 van de vorige eeuw werden de toren en de toegangspoort herbouwd.

Moderne verbeteringen

LED-verlichting is geïnstalleerd in de Fortaleza van Vélez-Málaga dankzij een investering van 31.228 euro, medegefinancierd met gemeentelijke en Europese Unie-fondsen. Dit heeft gezorgd voor een betere verlichting en een verbeterde toegankelijkheid voor bezoekers, waardoor het historische erfgoed van de stad beter tot zijn recht komt.

Tot besluit

De Fortaleza van Vélez-Málaga blijft een belangrijk historisch en cultureel monument, dat niet alleen getuigt van een rijke geschiedenis, maar ook een blijvende plek inneemt in het hedendaagse leven van de stad. Met voortdurende investeringen en zorg kan dit erfgoed nog vele generaties worden doorgegeven en gekoesterd.

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram