Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

De Pracht van Teatro Cervantes de Málaga: Een Historisch en Artistiek Wonder

In Málaga, een stad doordrenkt van geschiedenis en culturele rijkdom, staat het magnifieke Teatro Cervantes, een getuigenis van het voortdurende erfgoed van architectonische en artistieke briljantie uit de 19e eeuw. Ontworpen door de bekwame architect Gerónimo Cuervo González en ingehuldigd op 17 december 1870, is dit eclectische meesterwerk van onschatbare waarde geweest in het culturele leven van Málaga. Laten we duiken in de fascinerende geschiedenis en artistieke wonderen van Teatro Cervantes.

Architectonisch Meesterwerk door Gerónimo Cuervo González

Gerónimo Cuervo González, geboren in Madrid in 1838 en later een inwoner van Málaga tot zijn overlijden in 1898, liet een onuitwisbare indruk achter op het stadslandschap met zijn eclectische ontwerp van Teatro Cervantes. De inauguratie van het theater markeerde een significante culturele mijlpaal voor Málaga, en het bood een nieuw podium voor de bloeiende kunstscene die de economische en culturele groei van de stad weerspiegelde.

De Nasleep van de Brand en de Geboorte van Teatro Cervantes

De behoefte aan Teatro Cervantes ontstond uit de as van zijn voorganger, Teatro de la Libertad, dat ten prooi viel aan een verwoestende brand in de tweede helft van de 19e eeuw. Maatschappelijk prominente figuren, diep verbonden met de kunst en cultuur van Málaga, bundelden hun krachten om een nieuw theater te vestigen dat zou voldoen aan de uiteenlopende podiumkunsten die opkwamen tijdens de periode van economische en culturele voorspoed van de stad.

Het Samenwerkingsproject

Om dit ambitieuze project tot leven te brengen, wendde de commissie die toezicht hield op de bouw zich tot de expertise van Gerónimo Cuervo. De samenwerking ging verder dan de architectuur en omvatte de talenten van de Valenciaanse schilder Bernardo Ferrándiz, die van Málaga zijn thuis had gemaakt. Met de urgentie van het project voegde nog een schilder, Antonio Muñoz Degrain, zich bij de inspanning.

De Decoratieve Grootsheid

De artistieke bijdragen van Bernardo Ferrándiz aan Teatro Cervantes omvatten het schilderen van het toneeldoek (waar hij zichzelf portretteerde als Mefistofeles) en het plafond van de zaal. Het plafondschilderij toonde een allegorie van Málaga, waarin de bloeiende economie van de stad werd getoond door verschillende aspecten zoals landbouw, aardewerk, industrie, transport en visserij. De strategische ligging voor maritieme handel droeg verder bij aan de opkomst van een welvarende en cultureel levendige sociale klasse, wat leidde tot de bouw van dit imposante theater.

Een Onthuld Meesterwerk

Het focuspunt van Ferrándiz's plafondsmeesterwerk is de allegorische representatie van Málaga, omringd door symbolen van haar economische welvaart. Het originele olieverfschilderij, met een afmeting van 16,5 x 19 meter, vat de essentie van een stad in haar hoogtijdagen samen. De samenwerking tussen Ferrándiz en zijn leerlingen - Carreto, Matarredonda, Barco en Pérez - resulteerde in een adembenemend stuk dat een sleutelrol speelde in Teatro Cervantes.

Behoud als Cultureel Erfgoed

Vandaag de dag wordt het originele plafondkunstwerk van Ferrándiz en Muñoz Degrain erkend als een Bien de Interés Cultural (Cultureel Belangrijk Element) als een integraal onderdeel van Teatro Cervantes. De stad Málaga nam, met de steun van verschillende overheidsinstanties, in 1987 een restauratieproject op zich, onder leiding van José Seguí Pérez van Estudio Seguí. Financiële steun van de Gemeenteraad van Málaga, samen met subsidies van het Ministerie van Openbare Werken en Stedenbouw, het Ministerie van Cultuur en het Departement Openbare Werken en Transport van de Junta de Andalucía, waarborgde de instandhouding van dit historische en artistieke juweel.

Ter conclusie staat Teatro Cervantes de Málaga als een getuigenis van de samensmelting van architectonische briljantie en artistiek meesterschap. Zijn rijke geschiedenis, van de as van het oude tot het levendige leven van het nieuwe, weerspiegelt de veerkracht en culturele aspiraties van Málaga. Het plafondkunstwerk van Bernardo Ferrándiz en Antonio Muñoz Degrain blijft een betoverend symbool van de welvaart van de stad tijdens een transformerende periode. Wanneer bezoekers de geheiligde gangen van Teatro Cervantes betreden, worden ze niet alleen getrakteerd op wereldklasse voorstellingen, maar worden ze ook ondergedompeld in de pracht van een vervlogen tijdperk, behouden voor generaties die komen gaan.Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: www.teatrocervantes.com

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram