Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Jerez de la Frontera: waar Andalusische paarden dansen

Verscholen in het hart van Andalusië ligt het charmante stadje Jerez de la Frontera, dat niet alleen bekend staat om zijn sherrywijn en flamencocultuur, maar ook als de bakermat van het prachtige Andalusische paard. Deze gracieuze dieren zijn beroemd om hun elegante bewegingen en boeien al eeuwenlang publiek wereldwijd met hun betoverende dansen. In dit artikel zullen we ons verdiepen in de wereld van de Andalusische paardendans, waarbij we de geschiedenis, training en magische optredens verkennen die van Jerez de la Frontera een must-visit bestemming maken voor liefhebbers van de paardensport.

Een Rijke Geschiedenis

De geschiedenis van het Andalusische paard gaat meer dan duizend jaar terug. Deze paarden, bekend om hun opvallende verschijning en zachte temperament, werden oorspronkelijk gefokt door de Moren in Zuid-Spanje tijdens hun heerschappij. Ze mengden inheemse Iberische paarden met Arabische paarden, wat resulteerde in de creatie van het Andalusische ras. Gedurende de eeuwen werden deze paarden selectief gefokt vanwege hun uitzonderlijke kwaliteiten en werden ze uiteindelijk de gracieuze wezens die we vandaag kennen.

Training en Traditie

Het trainen van Andalusische paarden is een kunst die geduld, vaardigheid en een diepgaand begrip van de paardenpsychologie vereist. In Jerez de la Frontera staat de Koninklijke Andalusische School voor de Kunst van de Paardensport, bekend als de Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre, voorop bij het behouden en bevorderen van deze unieke traditie. Opgericht in 1973, is de school een centrum voor het behoud en de promotie van klassieke dressuurtechnieken.

Het trainen van deze paarden is een arbeidsintensief proces dat begint op jonge leeftijd en door verschillende stadia gaat. De paarden leren een reeks ingewikkelde bewegingen uit te voeren, waaronder de beroemde Spaanse Pas, Piaffe, Passage en de gracieuze Levade. Deze bewegingen vereisen immense kracht, flexibiliteit en discipline van zowel het paard als de ruiter.

Het Uitvoeren van de Dans

De bekroning van de training is het adembenemende spektakel van een Andalusische paardendansvoorstelling. De Andalusische paarden van Jerez de la Frontera staan bekend om hun vermogen om deze precieze en elegante bewegingen met moeiteloze gratie uit te voeren.

Een van de meest beroemde paardendansvoorstellingen in Jerez is "De Dansende Andalusische Paarden van de Koninklijke Andalusische School". Tijdens deze shows voeren ruiters en hun paarden een gechoreografeerde dans uit die het ongelooflijke samenspel tussen hen beide laat zien. Het zicht op deze majestueuze wezens, met hun lange manen die wapperen, die ingewikkelde stappen uitvoeren op de maat van klassieke muziek, is ronduit betoverend.

Deze voorstellingen vieren niet alleen de schoonheid van het Andalusische paard, maar brengen ook hulde aan de eeuwenoude ruitersporttradities van de regio. Het publiek wordt met open mond achtergelaten door de naadloze samenwerking tussen paard en ruiter, wat getuigt van de toewijding en expertise die nodig zijn om zo'n hoog niveau van beheersing te bereiken.

Een Bezoek aan Jerez de la Frontera

Voor degenen die de Andalusische paardendans in levenden lijve willen meemaken, is Jerez de la Frontera de ultieme bestemming. De stad biedt talloze mogelijkheden om deze magische kunstvorm te ervaren. Naast de Koninklijke Andalusische School bieden veel maneges en boerderijen in de omgeving paardenshows en demonstraties aan.

Bezoekers kunnen ook de rijke paardentraditie van de stad verkennen door een bezoek te brengen aan de historische stoeterij Yeguada de la Cartuja, waar enkele van de beste Andalusische paarden worden gefokt. Daarnaast is Jerez de thuisbasis van de jaarlijkse Feria del Caballo (Paardenmarkt), een weeklange viering van de paardencultuur, waar paardenparades en tentoonstellingen hoogtepunten zijn.

Bestel hier voordelig tickets, klik hier

Jerez de la Frontera is een plek waar geschiedenis, traditie en kunst perfect samenkomen. De Andalusische paardendans is een getuigenis van het blijvende erfgoed van deze prachtige dieren en de toewijding van de mensen die ze trainen en koesteren. Het is een betoverende ervaring die je een diepere waardering zal geven voor de schoonheid en gratie van het Andalusische paard, waardoor een bezoek aan Jerez de la Frontera een onvergetelijke reis wordt in de wereld van de paardensportexcellentie.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto en tickets bestellen: getyourguide

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram