Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

MALAGA ZAL DEZE MAAND DE STRANDDOUCHES WEER INSCHAKELEN

Malaga heeft de afgelopen jaren te kampen gehad met een ernstige droogte en gebrek aan neerslag. De situatie werd zo nijpend dat de autoriteiten in april genoodzaakt waren om een derde droogtebesluit te nemen. Als onderdeel van de genomen maatregelen werd de watervoorziening naar de douches op de stranden van Malaga stopgezet, waardoor alleen voetenbaden nog in gebruik waren. Echter, de maanden mei en juni brachten enige verlichting doordat zware regenval door het gebied trok, wat de gemeenteraad ertoe aanzette een belangrijke beslissing te nemen.

Vanaf donderdag 15 juni zal de volledige watertoevoer naar alle stranden in Malaga worden hersteld, waardoor de stranddouches weer kunnen worden ingeschakeld. Het besluit om de douches te herstellen is een positieve stap en geeft aan dat de recente regenval enige verlichting heeft gebracht voor het watertekort. Desalniettemin heeft Teresa Porras, de wethouder voor Operationele Diensten, Intern Regime, Stranden en Festivals, gewaarschuwd dat de beperkingen op de douches opnieuw kunnen worden ingevoerd tijdens de zomer als de droogteomstandigheden verslechteren.

De ernst van de situatie heeft de regionale overheid ertoe aangezet om verschillende andere waterbesparende maatregelen voor menselijk gebruik te implementeren. Inwoners van Malaga mogen hun auto's niet wassen in bepaalde gebieden en hun zwembaden niet vullen. Daarnaast is straatvervuiling beperkt en is het besproeien van tuinen en parken tijdelijk stopgezet.

Watertekorten zijn geen nieuw fenomeen in Andalusië, zoals blijkt uit het uitschakelen van zowel douches als voetenbaden op stranden in AlgarroboRincón de la Victoria en Vélez-Málaga vorig jaar. Met de naderende zomer bestaat de bezorgdheid dat Malaga te maken kan krijgen met verschillende hittegolven, die de reservoirs verder zouden kunnen uitputten. Hoewel regionaal president Juanma Moreno heeft gehint op mogelijke beperkingen in september, heeft hij ze nog niet ingevoerd en hoopt hij op regen om de noodzaak van drastische maatregelen te verminderen.

Achter de schermen heeft de regering 120 miljoen euro toegewezen voor maatregelen ter verlichting van de droogte. Een aanzienlijk deel, 40%, zal worden gebruikt om meer tertiaire zuiveringsinstallaties te ontwikkelen die water kunnen recyclen voor irrigatiedoeleinden. Deze investering heeft als doel een duurzaam waterbeheersysteem te creëren en de afhankelijkheid van schaarse waterbronnen te verminderen.

De heropening van de stranddouches in Malaga is een positieve ontwikkeling voor zowel inwoners als toeristen, en biedt verfrissing tijdens de zomermaanden. Het blijft echter cruciaal om bewust om te gaan met watergebruik en rekening te houden met de mogelijkheid van aanhoudende droogte. Gezamenlijke inspanningen om water te besparen en innovatieve oplossingen te verkennen, zijn essentieel om een duurzame toekomst voor Malaga en haar inwoners te waarborgen.
Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram