Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Onthulling van de geheimen van Puerta de Sevilla: een reis door de tijd en reconstructie

Puerta de Sevilla in Córdoba staat als een boeiend testament van de rijke geschiedenis van de stad, met wortels die teruggaan tot de tweede helft van de 14e eeuw. Oorspronkelijk dienend als de poort naar het opkomende district San Basilio, kwam de oorspronkelijke structuur ten val in 1865. Echter, de wederopstanding in 1958, onder leiding van burgemeester Antonio Cruz Conde, bracht niet alleen een gereconstrueerde poort maar ook de onthulling van een oud aquaduct, wat een onverwachte laag van historische intrige toevoegde.

Historische Achtergrond

De Puerta de Sevilla, oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw, vervulde een significante rol als uitgangspunt van het opkomende district San Basilio. Helaas viel de oorspronkelijke structuur ten prooi aan sloop in 1865, waardoor er een leegte ontstond in het architecturale verhaal van Córdoba. De daaropvolgende reconstructie in 1958, onder leiding van burgemeester Antonio Cruz Conde, herstelde niet alleen de poort maar bracht ook een fascinerend aspect van zijn verleden aan het licht.

Architectonische Wederopstanding

De reconstructie van Puerta de Sevilla in 1958 had niet alleen tot doel de oorspronkelijke structuur te recreëren, maar ook zijn historische betekenis te onthullen. Het meest fascinerende kenmerk van de poort is de dubbele bogen met zijtorens, aanvankelijk beschouwd als wachttorens. Echter, verder onderzoek bracht een onverwachte wending aan het licht - het zijn overblijfselen van een aquaduct uit de 10e eeuw dat ooit water vanuit Medina Azahara naar het Alcázar transporteerde.

Oorsprong van het Aquaduct

In tegenstelling tot de veronderstelling van wachttorens, wordt nu aangenomen dat de dubbele bogen deel uitmaken van een geavanceerd aquaductsysteem uit de 10e eeuw. Dit aquaduct, dat zich uitstrekte van de grandioze stad Medina Azahara naar het Alcázar, speelde een cruciale rol bij het leveren van water aan het Alcázar en toonde de geavanceerde technische vaardigheden van die tijd.

De Buitenste Boog en Arroyo del Moro

Wat bijdraagt aan de intrige, is dat de buitenste van de twee bogen een waterloop overspande die bekend staat als Arroyo del Moro. Deze verbinding met een beek benadrukte verder de functie van het aquaduct bij het vergemakkelijken van de waterstroom naar het Alcázar, waardoor de betekenis van Puerta de Sevilla in het waterdistributienetwerk van Córdoba wordt benadrukt.

Herdenkingsmonument

Voor de gereconstrueerde bogen staat een aangrijpend herdenkingsmonument, gecreëerd door Amadeo Ruiz Olmos in 1963. Opgericht ter herdenking van de negenhonderdste verjaardag van de dood van Ibn Hazm, een prominente figuur in de geschiedenis van Córdoba, voegt het monument een laag van culturele en historische betekenis toe aan Puerta de Sevilla.

Puerta de Sevilla, oorspronkelijk bedacht als een toegangspoort tot een opkomend district, is geëvolueerd tot een symbool van het vermogen van Córdoba om zijn geschiedenis te behouden en te herinterpreteren. De onthulling van het aquaduct uit de 10e eeuw onder de gereconstrueerde bogen voegt een unieke dimensie toe aan de structuur, waarbij de lagen van het verleden van de stad wachten om te worden ontdekt. Terwijl bezoekers door deze historische poort gaan, doorkruisen ze niet alleen de fysieke drempel, maar beginnen ze aan een reis door de tijd, waarbij ze de onverwachte geheimen ontdekken die Puerta de Sevilla tot een emblematisch en raadselachtig kenmerk van het culturele landschap van Córdoba maken.

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram