Córdoba

Mooiste dorpjes en culturele steden in Andalusië

Córdoba, rijke geschiedenis & cultureel erfgoed

Córdoba is een stad in de provincie Córdoba, Andalusië, Zuid-Spanje. Het ligt ongeveer 130 kilometer (81 mijl) ten noorden van de stad Málaga en was ooit de hoofdstad van de Romeinse provincie Hispania Ulterior Baetica, het Visigotische koninkrijk en het kalifaat van Córdoba. De stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en verbluffende architectuur.

Córdoba is de thuisbasis van verschillende wereldberoemde bezienswaardigheden, waaronder de Mezquita, een moskee-kathedraal uit de 8e eeuw, en het Alcázar van de christelijke vorsten, een paleis uit de 14e eeuw. De stad heeft ook vele andere historische en culturele bezienswaardigheden, zoals de Romeinse tempel van Córdoba, de synagoge en het paleis van Viana.


Op het gebied van festivals heeft Córdoba het hele jaar door verschillende traditionele festivals, zoals:

  • De Feria de Mayo, gehouden in mei, met traditionele Andalusische muziek, flamencodansen, paardrijden en stierenvechten.
  • Het Festival Internacional de Teatro Clásico, gehouden in juni en juli, met uitvoeringen van klassieke toneelstukken van Spaanse en internationale theatergezelschappen.
  • Het Festival Internacional de Música y Danza, gehouden in juni en juli, met uitvoeringen van klassieke muziek, flamenco en hedendaagse dans, en opera.
  • De Patios de Córdoba, gehouden in mei, met de decoratie van binnenplaatsen in het historische centrum van de stad.

Tip: bezoek met gids van de Mezquita
Haal het meeste uit je bezoek aan de Mezquita met dit ticket voor toegang met voorrang. Verken een levend bouwwerk waarin de historische lagen van verschillende beschavingen zichtbaar zijn opgebouwd. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Tickets kan je aan de voordeligste prijzen bestellen bij Tiqets  en Get Your Guide.
Córdoba is gelegen in een gebied van bergen in het noorden, waarvan vele behoren tot het natuurpark Sierra de Hornachuelos en in het zuiden platteland. De rivier de Guadalquivir doorkruist de stad en is een onlosmakelijk onderdeel van haar leven en geschiedenis.

De geschiedenis van  Córdoba gaat terug tot het Romeinse rijk, met bewijs van menselijke nederzettingen in het gebied vanaf die tijd. Tijdens het Romeinse rijk was Córdoba een belangrijk centrum voor landbouw, handel en cultuur. Na de val van het Romeinse rijk werd de stad bezet door de Moren en werd het de hoofdstad van het kalifaat Córdoba, een belangrijk centrum voor cultuur, handel en wetenschap. In 1236 werd Córdoba veroverd door het christelijke koninkrijk Castilië, en tijdens de renaissance- en barokperiode werd de stad een belangrijk centrum van kunst en architectuur, met de bouw van vele paleizen, kerken en andere architectonische meesterwerken. Tegenwoordig is Córdoba een levendige stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, waaronder de wereldberoemde Mezquita, een moskee-kathedraal gebouwd door de Moren in de 8e eeuw. De stad staat ook bekend om zijn levendige studentencultuur, het charmante historische centrum en de levendige sfeer, met een rijke culinaire scene en een bruisend nachtleven.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van  Córdoba zijn: Jaén

Bezienswaardigheden:

Puente Romano

Puente Romano is een historische brug van meer dan 2000 jaar oud en dateert uit de Romeinse tijd. Het overspant de rivier de Guadalquivir en is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van de stad.

De bouw van de brug begon in de 1e eeuw voor Christus en duurde ongeveer 100 jaar. Het was oorspronkelijk een belangrijke doorgang voor handelaren en soldaten die de rivier over moesten steken. Tijdens de middeleeuwen werd de brug gerenoveerd en uitgebreid door de islamitische heersers van Córdoba.

Tegenwoordig is de Puente Romano een populaire toeristische bestemming, met een spectaculair uitzicht op de stad en de rivier. Aan de ene kant van de brug is de Torre de la Calahorra te zien, een oude toren die ooit deel uitmaakte van de stadsmuur. Aan de andere kant van de brug is het Alcázar de los Reyes Cristianos, een middeleeuws kasteel met prachtige tuinen en fonteinen.

De brug is ongeveer 331 meter lang en heeft 16 bogen. De bogen zijn van verschillende grootte en hoogte om zich aan te passen aan de veranderende waterstanden van de rivier. Er is ook een voetpad op de brug waar bezoekers kunnen wandelen en genieten van het uitzicht op de stad.

Kortom, de Puente Romano is een prachtige historische brug die de geschiedenis van Córdoba weerspiegelt. Het is een must-see attractie voor bezoekers van de stad en biedt een geweldig uitzicht op de omgeving.

Sinds 1931 uitgeroepen tot Bien de Interés Cultural in de categorie monumenten en in 1984 uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO.


Templo Romano

Het Templo Romano is een overblijfsel uit de Romeinse tijd in Córdoba. Het bevindt zich in het hart van de stad, vlakbij de kathedraal van Córdoba en de Puente Romano. Het tempelcomplex werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus en was gewijd aan de Romeinse goden.

Het tempelcomplex bestond uit een rechthoekige tempel met een zuilengalerij aan de voorkant en een reeks aanpalende gebouwen. De tempel was omgeven door een grote binnenplaats, waar ceremonies en rituelen werden gehouden.

Het tempelcomplex raakte in de middeleeuwen in verval en werd uiteindelijk vergeten. In de 18e eeuw werden de overblijfselen van de tempel ontdekt tijdens een bouwproject. Later werden de overblijfselen gerestaureerd en opnieuw samengevoegd om een ​​indrukwekkend beeld van de oude Romeinse architectuur te creëren.

Tegenwoordig is het Templo Romano een populaire toeristische attractie in Córdoba. Bezoekers kunnen de overblijfselen van de tempel van dichtbij bekijken en meer leren over de geschiedenis van de Romeinse bezetting van Spanje. Het is ook een prachtige locatie voor fotografie en biedt een schilderachtig uitzicht op de nabijgelegen kathedraal en de omringende gebouwen.

Kortom, het Templo Romano is een fascinerend overblijfsel uit de Romeinse tijd en een belangrijk historisch monument in Córdoba. Het is een must-see attractie voor geschiedenisliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de oude Romeinse architectuur.

Mausoleo romano

Het Mausoleo Romano, ook wel bekend als het Roman Mausoleum, is een archeologische site in Córdoba, Spanje. Het mausoleum dateert uit de 1e eeuw na Christus en was oorspronkelijk gebouwd als een laatste rustplaats voor een rijke Romeinse familie.

Het mausoleum bestaat uit een achthoekige kamer, omringd door acht nissen waarin urnen met de as van de overledenen werden geplaatst. De kamer was gedecoreerd met marmeren panelen en beelden van mythologische figuren. Bovenop het mausoleum was een koepelvormig dak met een beeld van de overledenen.

Het Mausoleo Romano werd in de middeleeuwen omgebouwd tot een islamitische begraafplaats, waarbij de oorspronkelijke architectuur en decoratie grotendeels werden verwoest. In de 20e eeuw werd de site gerestaureerd en werden de overgebleven fragmenten van de oorspronkelijke Romeinse architectuur weer blootgelegd.

Tegenwoordig is het Mausoleo Romano een populaire toeristische attractie in Córdoba en een belangrijke archeologische site. Bezoekers kunnen de overblijfselen van het mausoleum van dichtbij bekijken en meer leren over de geschiedenis van de Romeinse bezetting van Spanje. Het is ook een prachtige locatie voor fotografie en biedt een schilderachtig uitzicht op de omliggende gebouwen en straten.

Kortom, het Mausoleo Romano is een fascinerende overblijfsel uit de Romeinse tijd en een belangrijk historisch monument in Córdoba. Het is een must-see attractie voor geschiedenisliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de oude Romeinse architectuur.

Mezquita-Catedral de Córdoba

De Mezquita-Catedral de Córdoba is een historische moskee-kathedraal gelegen in het hart van de oude stad. Het gebouw staat bekend om zijn indrukwekkende mix van islamitische en christelijke architectuur en decoratie, en wordt beschouwd als een van de belangrijkste monumenten van de islamitische architectuur ter wereld.

De oorspronkelijke moskee werd in de 8e eeuw gebouwd, nadat de moslims Córdoba hadden veroverd en het de hoofdstad van Al-Andalus hadden gemaakt. De moskee werd verschillende keren uitgebreid en gerenoveerd in de daaropvolgende eeuwen en werd een belangrijk centrum van islamitische cultuur en religie in Spanje.

In de 13e eeuw werd Córdoba heroverd door de christelijke koningen van Spanje, en de moskee werd omgebouwd tot een kathedraal. Een groot deel van de islamitische architectuur en decoratie werd verwijderd of veranderd, maar veel van de oorspronkelijke elementen, zoals de karakteristieke bogen, bleven behouden.

Het interieur van de Mezquita-Catedral is indrukwekkend, met honderden bogen en pilaren die een gevoel van ruimte en licht creëren. Er zijn ook prachtige decoratieve elementen, zoals mozaïeken, houtsnijwerk en gekalligrafeerde teksten die zowel de islamitische als de christelijke invloeden laten zien.

De Mezquita-Catedral is een populaire toeristische attractie en een belangrijke historische en culturele site in Spanje. Het is een fascinerende plek om te bezoeken voor zowel geschiedenisliefhebbers als architectuurliefhebbers, en biedt een uniek inzicht in de religieuze en culturele geschiedenis van Spanje en de islamitische wereld.

Bestel hier uw tickets

Medina Azahara

Medina Azahara is een archeologische site en voormalige stad in de buurt van Córdoba. De stad werd gebouwd in de 10e eeuw als de glorieuze hoofdstad van het kalifaat van Córdoba, onder leiding van de kalief Abd-ar-Rahman III. Medina Azahara was een van de grootste en meest verfijnde steden in Europa, met prachtige paleizen, moskeeën en tuinen.

De stad werd echter verwoest in de 11e eeuw tijdens de burgeroorlog en werd vervolgens verlaten. De overblijfselen van Medina Azahara bleven begraven onder de aarde totdat ze in de 20e eeuw werden herontdekt en opgegraven door archeologen.

Vandaag de dag is Medina Azahara een populaire toeristische attractie en een belangrijk historisch monument. De site bestaat uit een reeks ruïnes en opgravingen, waaronder de overblijfselen van paleizen, tuinen, moskeeën en andere gebouwen. De overblijfselen van Medina Azahara geven bezoekers een fascinerend inzicht in de hoogtijdagen van het kalifaat van Córdoba en de geavanceerde islamitische beschaving die er destijds floreerde.

Juderia

De Judería van Cordoba is de historische Joodse wijk gelegen in het centrum van de oude stad. Het is een van de meest schilderachtige en karakteristieke wijken van Cordoba, vol kronkelende straatjes, kleurrijke bloemen en charmante oude huizen.

Tijdens de middeleeuwen was de Judería van Cordoba een van de grootste en meest bloeiende joodse gemeenschappen van Spanje. De wijk had een belangrijke rol in het behoud en de verspreiding van de joodse cultuur en het joodse erfgoed van Spanje.

Vandaag de dag is de Judería van Cordoba een populaire toeristische bestemming, en het is de thuisbasis van veel bezienswaardigheden, waaronder de middeleeuwse synagoge en het Casa de Sefarad museum, dat de geschiedenis van de joodse gemeenschap van Cordoba en de Sefardische cultuur en tradities documenteert. 

Andere hoogtepunten zijn de Plaza del Potro, een charmant plein vol met restaurants en terrassen, en de Calleja de las Flores, een schilderachtig straatje vol bloemen en souvenirkraampjes. De Judería van Cordoba is een must-see voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en cultuur van Spanje.

Sinagoga de Córdoba

De Sinagoga van Córdoba is een van de drie bekende middeleeuwse synagogen die bewaard zijn gebleven in Spanje, naast de synagogen in Toledo en Gerona. Het werd gebouwd in de 14e eeuw, tijdens de hoogtijdagen van de joodse gemeenschap in Córdoba.

De synagoge heeft een Moors-Christelijke stijl met een drietalige inscriptie in het Hebreeuws, Arabisch en het Spaans. Het gebouw heeft een kleine binnenplaats met een fontein, evenals een gebedshal met hoge gewelven en muren die zijn gedecoreerd met Moorse patronen.

Na de verdrijving van de Joden in 1492 werd de synagoge van Córdoba gebruikt als kerk en later als opslagplaats voor brandhout. In de 19e eeuw werd het gebouw gerestaureerd en omgebouwd tot een museum. Vandaag de dag is de Sinagoga de Córdoba een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en een belangrijk cultureel en historisch monument van Spanje.

Alcázar de los Reyes Cristianos

Het Alcázar de los Reyes Cristianos is een historisch paleis-fort gelegen in de stad, in het zuiden van Spanje. Het werd gebouwd in de 14e eeuw door koning Alfonso XI van Castilië en was in gebruik als residentie voor christelijke koningen tijdens de middeleeuwen.

Het Alcázar heeft een indrukwekkende architectuur en een rijke geschiedenis. Het bestaat uit diverse binnenplaatsen, tuinen en zalen, en is omgeven door een gracht en torens. In de tuinen vind je vijvers, fonteinen en beelden. Een van de beroemdste bezienswaardigheden is de Hall of Mosaics, waar je prachtige Byzantijnse mozaïeken uit de 4e eeuw kunt bewonderen.

Gedurende de geschiedenis werd het Alcázar de los Reyes Cristianos voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder als koninklijke residentie, een militaire basis en zelfs als gevangenis. Vandaag de dag is het paleis open voor publiek en worden er regelmatig culturele evenementen georganiseerd. Het is een belangrijke toeristische attractie in Córdoba en een van de best bewaarde voorbeelden van middeleeuwse architectuur in Spanje.

Puerta del puente

De Puerta del Puente is een monumentale poort die zich bevindt aan het begin van de Romeinse Brug in Córdoba. De poort is een iconisch voorbeeld van neoklassieke architectuur uit de 16e eeuw en was oorspronkelijk gebouwd ter vervanging van een eerdere poort die door de christelijke legers tijdens de herovering van de stad was verwoest.

De Puerta del Puente bestaat uit drie bogen die rusten op Toscaanse zuilen en een fronton met een beeldhouwwerk in het midden. Het beeld toont koning Ferdinand III van Castilië, die de stad van de Moorse overheersing bevrijdde en Córdoba in 1236 aan de christenen overhandigde. Op de zijbogen van de poort bevinden zich standbeelden van Sint-Rafaël en Sint-Michael.

De Puerta del Puente is een belangrijke toeristische attractie in Córdoba en biedt een prachtig uitzicht op de Romeinse Brug, die de oude stad met de wijk van de moskee-kathedraal verbindt.

Las Caballerizas Reales de Córdoba

Las Caballerizas Reales de Córdoba zijn voormalige koninklijke stallen gelegen in het zuiden van de stad. Het complex werd gebouwd in de 16e eeuw en diende als paardenfokkerij en trainingscentrum voor Andalusische paarden voor de Spaanse koninklijke familie.

De gebouwen zijn ontworpen in een renaissancestijl en bestaan uit verschillende patio's, stallen, trainingsbanen en een theater. Het complex was een belangrijk centrum voor de fokkerij en training van paarden voor de Spaanse koningen en werd ook gebruikt als locatie voor verschillende evenementen, waaronder stierengevechten.

Tegenwoordig zijn de Caballerizas Reales een cultureel centrum en een toeristische attractie, waar bezoekers de stallen en trainingsfaciliteiten kunnen bezichtigen, evenals de Andalusische paarden die er worden gefokt. Er worden ook regelmatig culturele evenementen gehouden, zoals concerten, theater en tentoonstellingen, en er is een restaurant waar bezoekers kunnen genieten van traditionele Andalusische gerechten.

Real Jardín Botánico

Het Real Jardín Botánico de Córdoba is een botanische tuin gelegen aan de oever van de rivier de Guadalquivir. Het werd opgericht in 1855 op initiatief van de lokale wetenschapper Antonio José Cavanilles en diende aanvankelijk als een educatieve instelling voor de studie van de flora en fauna van Andalusië en andere delen van Spanje.

De tuin heeft een oppervlakte van ongeveer 10 hectare en bevat meer dan 5.000 plantensoorten, waaronder zeldzame en bedreigde soorten uit de mediterrane regio. Het heeft ook een belangrijke collectie van cactussen en vetplanten en een sectie gewijd aan aromatische en medicinale planten.

De botanische tuin is verdeeld in verschillende secties, waaronder een Palmentuin, een woestijntuin en een vijver. Het heeft ook een kas waarin tropische planten worden gekweekt en een educatief centrum waar bezoekers meer kunnen leren over de planten en ecosystemen van Andalusië en andere delen van de wereld.

Het Real Jardín Botánico de Córdoba is een populaire bestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners, en biedt een rustige en ontspannende omgeving om te wandelen, te genieten van de natuur en te leren over de rijke flora van de regio.

De patio’s van Córdoba

De patio's van Córdoba, ook wel bekend als de "patios cordobeses", zijn prachtige binnenplaatsen versierd met bloemen en planten die kenmerkend zijn voor de lokale architectuur van de stad. Ze worden beschouwd als een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van Córdoba en zijn een van de meest populaire attracties voor bezoekers.

De oorsprong van de patio's gaat terug tot de Romeinse tijd, maar ze bereikten hun hoogtepunt tijdens de islamitische heerschappij over Córdoba in de 8e en 9e eeuw. Tijdens deze periode werden de binnenplaatsen gebruikt als een manier om de temperatuur in de huizen te regelen en als privé-ruimtes voor de familie.

Tegenwoordig worden de patio's van Córdoba beschouwd als een belangrijk cultureel erfgoed en worden ze elk jaar gevierd tijdens het "Festival de los Patios", dat plaatsvindt in mei. Tijdens dit festival openen de bewoners van Córdoba hun patio's voor het publiek en wordt er een wedstrijd gehouden om de mooiste binnenplaats te kiezen. Het festival trekt elk jaar duizenden bezoekers van over de hele wereld.

Palacio de Viana

Het Palacio de Viana is een paleis gelegen in het hart van de oude stad van Córdoba. Het paleis werd gebouwd in de 14e eeuw en was oorspronkelijk eigendom van een edele familie. In de loop der jaren werd het paleis uitgebreid en gerenoveerd door verschillende eigenaren, waardoor het een unieke mix werd van verschillende architecturale stijlen.

Het Palacio de Viana bestaat uit 12 patio's, elk met een eigen ontwerp en kenmerken, variërend van fonteinen en tuinen tot mozaïeken en azulejos. De patio's zijn verspreid over drie verdiepingen en worden omringd door prachtige kamers en zalen met antieke meubels, kunstwerken en decoratieve voorwerpen.

Naast de patio's en kamers, heeft het paleis ook een uitgestrekte tuin die bekend staat als de Jardines de Viana. Deze tuin is verdeeld in verschillende thematische gebieden, waaronder een rozentuin, een boomgaard, een vijver en een doolhof. Het is een populaire bestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners die willen genieten van de rustige en vredige omgeving.

Het Palacio de Viana is een belangrijk cultureel erfgoed van Córdoba en biedt bezoekers een uniek inzicht in de geschiedenis en de levensstijl van de adellijke families van de stad.

Torre de la Calahorra

De Torre de la Calahorra is een middeleeuwse toren gelegen aan de oever van de Guadalquivir rivier. De toren werd oorspronkelijk gebouwd door de moslims in de 12e eeuw als een verdedigingstoren en later uitgebreid door de christenen in de 14e eeuw.

Vandaag de dag is de toren omgebouwd tot een museum genaamd Museo Vivo de al-Andalus, dat gewijd is aan de geschiedenis en cultuur van Andalusië tijdens de middeleeuwen. Het museum heeft verschillende tentoonstellingsruimtes die verschillende aspecten van het middeleeuwse leven in Andalusië belichten, zoals wetenschap, technologie, architectuur, muziek en taal.

Een van de hoogtepunten van het museum is de audiovisuele presentatie die bezoekers meeneemt door de geschiedenis van Córdoba, van de oprichting van de stad door de Romeinen tot de heerschappij van de moslims en de christenen. Er zijn ook replica's van middeleeuwse instrumenten, modellen van moskeeën en paleizen, en interactieve displays die bezoekers laten kennismaken met de Arabische taal en wetenschap.

Bovenop de toren bevindt zich een terras met een prachtig uitzicht op de stad en de rivier. Het is een populaire bestemming voor toeristen die willen genieten van het uitzicht en de geschiedenis van Córdoba willen ontdekken.

Plaza del Potro

Plaza del Potro is een van de meest pittoreske pleinen in de historische wijk van Córdoba. Het plein dateert uit de 16e eeuw en is vernoemd naar de fontein in het midden van het plein, die de vorm heeft van een veulen (potro in het Spaans).

Het plein was oorspronkelijk een belangrijk centrum voor de handel in paarden en vee, maar vandaag de dag is het een populaire plek voor toeristen en locals om te ontspannen en te genieten van de sfeer van het historische Cordoba. Er zijn verschillende bars en restaurants rondom het plein waar bezoekers tapas en drankjes kunnen bestellen en de lokale keuken kunnen proeven.

Op het plein bevindt zich ook het Museum of Fine Arts, dat een belangrijke collectie schilderijen en beeldhouwwerken heeft, voornamelijk uit de 19e en 20e eeuw. Het museum is gehuisvest in een gerestaureerd historisch gebouw en biedt een prachtig uitzicht op het plein vanaf het balkon op de tweede verdieping.

Plaza del Potro is ook bekend vanwege zijn culturele evenementen en festivals, waaronder muziek- en dansoptredens, ambachtelijke markten en tentoonstellingen van lokale kunstenaars. Het plein is gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum van Córdoba en is een must-see voor bezoekers die de historische en culturele bezienswaardigheden van de stad willen ontdekken.

Plaza de Capuchinos

Plaza de Capuchinos is een historisch plein in het centrum van Córdoba. Het plein ligt in de buurt van de Joodse wijk en is omringd door verschillende gebouwen uit de 19e eeuw, waaronder het voormalige ziekenhuis "Hospital de la Caridad".

Het plein is vernoemd naar de Kapucijnenorde, die in de 16e eeuw een klooster in de buurt oprichtte. Tegenwoordig is het klooster niet meer in gebruik en doet het dienst als een cultureel centrum en als zetel van de Federación de Peñas Cordobesas.

Plaza de Capuchinos is een levendig plein met veel terrasjes, bars en restaurants, waar bezoekers kunnen genieten van een drankje en de lokale keuken kunnen proeven. Het plein wordt ook vaak gebruikt voor culturele evenementen en optredens, zoals concerten en dansvoorstellingen.

Een van de belangrijkste attracties van het plein is de fontein "Fuente de los Leones", die in het midden van het plein staat en dateert uit de 19e eeuw. De fontein is versierd met beelden van leeuwen en andere dieren, en is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als locals.

Plaza de la Corredera

De Plaza de la Corredera is een historisch plein in het centrum van Córdoba. Het plein dateert uit de 17e eeuw en heeft een rechthoekige vorm met galerijen aan de zijkanten. Het was oorspronkelijk bedoeld als een arena voor stierengevechten en werd later gebruikt voor verschillende openbare evenementen, waaronder theater- en circusvoorstellingen.

Vandaag de dag is de Plaza de la Corredera een populaire ontmoetingsplek voor zowel inwoners als toeristen, met tal van bars, restaurants en winkels die het plein omringen. Er is ook een dagelijkse markt waar lokale producten en handwerk worden verkocht. Het plein is omgeven door kleurrijke gebouwen en heeft een levendige sfeer, vooral in de avond wanneer de terrassen vol zitten en er straatartiesten optreden.

Begeleide Cordoba hoogtepunten wandeling

Bekijk het beste van Córdoba te voet met de hulp van een deskundige gids.

Bestel uw tickets hier

Spaanse Culturele steden in Andalusië, pittoreske witte bergdorpjes en bezienswaardigheden

Alcaucín , Algarrobo, Algodonales, Alhama de Granada, Almodóvar del Río, Almonaster la RealÁlora, Antequera, Archidona, Arcos de la Frontera, Baeza, Benahavis, Benalmadena, BenaocazCabo de GataCádiz, Canillas de Aceituna, CarbonerasCarmona, Casabermeja, Casares, Cazalla de la SierraCazorla, Cerro de HierroColmenar, Comares, Compéta, Córdoba, Cortegana, CútarEl Bosque, El Gastor, El Rocio, Frigiliana, Gaucin, Genalguacil, Gibraltar, Granada, Grazalema, HuelvaIstan, Iznájar, Jaén, Jerez de la Frontera, Juzcar, La Calahorra, La Iruela, Los Romanes, Lucainena de las Torres, Malaga, Marbella, Maro, Medina-Sidonia, Mijas, Minas de Riotinto, Motril, Nerja, Ojen, Olvera, Osuna, Pampaneira, Periana, Riogordo, RodalquilarRonda, Salobreña,  Sanlucar de BarramedaSan Nicolás del PuertoSetenil de las Bodegas, Sevilla, Torrox, Ubeda, Ubrique, Vejer de la Frontera, Vélez-Málaga, Villaluenga del Rosario,  Viñuela, Zahara de la Sierra, Zuheros, Axarquia, Costa del SolTorre del Mar, Torrox Costa, Rincon de la Victoria, Playa Burriana

Alcazaba de Malaga, Alcazar de los Reyes Cristianos, Alhambra Granada, Caminito del Rey, Castillo de la CalahorraCastillo de Gibralfaro, Cueva de NerjaFuente De Los 100 Caños, La Maroma, Kathedraal van Sevilla en Giralda, Mezquita de CordobaMuseo Automovilístico Málaga, Museo Picasso Málaga, Oasys Mini HollywoodPaleis Dar al HorraReal Alcázar de Sevilla, Romeins Theater Malaga

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12