Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Viering van Picasso: 36 Jaar Kunst bij het Picasso Geboortehuis Museum

Gelegen in het hart van Malaga, markeert het Picasso Geboortehuis Museum zijn 36e verjaardag met een open dag op maandag 26 februari. Deze speciale gelegenheid nodigt bezoekers uit om de iconische oorsprong van de kunstenaar te verkennen met gratis toegang tot zowel het huis als de tijdelijke tentoonstellingszaal.

Opgericht in 1988 door de Pablo Ruiz Picasso Foundation, dient het museum als een baken voor het bestuderen en promoten van het leven en werk van Picasso. Gelegen aan Plaza de la Merced, onderging deze historisch-artistieke locatie uitbreiding en renovatie in 1998, vereerd door de aanwezigheid van de Spaanse monarchie. Recente renovaties in 2022 onthulden een nieuwe museografie, waarbij de diepgaande invloed van Malaga op Picasso's artistieke reis werd benadrukt.

Artistieke Schatten en Cultureel Erfgoed

Met meer dan 7.000 kunstwerken uit 16 collecties herbergt het museum een ​​diverse reeks meesterwerken van Picasso en andere bekende kunstenaars. Opmerkelijke hoogtepunten zijn de voorbereidende schetsen voor "Les Demoiselles d'Avignon" en een rijke compilatie van grafische werken en geïllustreerde boeken. De collectie van het museum omvat ook 35 keramische stukken die kenmerkend zijn voor Picasso's veelzijdige oeuvre.

Tentoonstellingen en Samenwerkingen

Het museum is een centraal punt geweest voor boeiende tijdelijke tentoonstellingen, waaronder de huidige showcase, "The Image of Picasso." Deze tentoonstelling, samen met talloze andere, duikt in de diepgaande impact van de kunstenaar op verschillende media vanaf 1937 tot op heden. Bovendien werkt het museum actief samen met culturele instellingen wereldwijd, waarbij het zijn kunstwerken uitleent om tentoonstellingen wereldwijd te verrijken en zo het blijvende erfgoed van Picasso te versterken.

Culturele Betrokkenheid en Educatieve Initiatieven

Naast tentoonstellingen fungeert het museum als een centrum voor intellectueel discours en culturele betrokkenheid. Zijn documentatiecentrum en bibliotheek herbergen een schat aan bronnen voor wetenschappers en liefhebbers, waardoor een diepgaande verkenning van het leven van Picasso en de avant-gardistische kunstbewegingen mogelijk is. Door middel van een scala aan activiteiten, waaronder lezingen, workshops en gemeenschapsprogramma's, bevordert het museum inclusiviteit en artistieke waardering onder diverse doelgroepen.

Terwijl het Picasso Geboortehuis Museum 36 jaar van artistieke excellentie viert, blijft het een inspiratiebron, waarbij het bezoekers uitnodigt om zich onder te dompelen in het leven en de nalatenschap van een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw.

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram