Iznájar

Mooiste dorpjes en culturele steden in Andalusië

Iznájar is een stad in de provincie Cordoba, Andalusië, Zuid-Spanje. Het ligt ongeveer 100 kilometer (62 mijl) ten noordwesten van de stad Cordoba, aan de oevers van het Iznajar-stuwmeer, het grootste meer in Andalusië. De stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en natuurlijke schoonheid.

Iznajar herbergt verschillende belangrijke monumenten, waaronder het kasteel van Iznajar, dat dateert uit de 8e eeuw, en de kerk van Nuestra Señora de la Asunción, een kerk in gotische stijl gebouwd in de 14e eeuw. De stad wordt ook omringd door olijfbomen en wijngaarden, die een belangrijke bron van inkomsten zijn voor de lokale economie.

Op het gebied van festivals heeft Iznajar het hele jaar door verschillende traditionele festivals, zoals:

 • De Feria de Mayo, gehouden in mei, met traditionele Andalusische muziek, flamencodansen en stierenvechten.
 • De Feria de la Tapa, gehouden in september, met tapas en wijn uit de regio, livemuziek en dansvoorstellingen.
 • De Feria de la Oliva, gehouden in oktober, viert de olijvenoogst en biedt optochten, muziek en eten.
 • De Feria de la Vendimia, gehouden in september, viert de druivenoogst en biedt optochten, muziek en eten.

De geschiedenis van Iznajar gaat terug tot het Romeinse rijk, met bewijs van menselijke nederzettingen in het gebied vanaf die tijd. Na de val van het Romeinse rijk werd de stad bezet door de Moren en werd het een belangrijk centrum voor landbouw en handel. Na de christelijke verovering in de 13e eeuw werd Iznájar een deel van het koninkrijk Castilië. Tijdens de 19e en 20e eeuw bleef Iznájar een klein agrarisch dorp, met gewassen zoals olijfbomen en wijngaarden als belangrijke bronnen van inkomsten voor de bewoners. Tegenwoordig is Iznájar een charmante stad die bekend staat om zijn traditionele Andalusische architectuur, prachtige natuurlijke omgeving, waaronder het natuurpark Sierra de las Estancias, en zijn rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Het is ook beroemd om zijn meer, de Embalse de Iznájar, het grootste kunstmatige meer in Andalusië en een populaire bestemming voor varen, vissen en watersporten.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Iznajar zijn: Archidona, Antequera en Granada.

bezienswaardigheden

 • Castillo de Iznájar
  Dit kasteel uit de 8eeeuw, met een driehoekige vorm staat op een hoge bergkam omgeven met een muur en flankerende torens in de zuidoost- en zuidwesthoeken.
  Het werd op 22 juni 1993 uitgeroepen tot cultureel monument van de Bien de Interés.
 • Torre de San Rafael
  Oudste overlevende toren van het oude ommuurde dorp, bekroond door een standbeeld van Saint Raphael.
 • Patio de las Comedias
  Patio de las Comedias won bij vele gelegenheden de eerste prijs in de Balkons en Hoeken Competitie, georganiseerd door de Subbetic Comonwealth en de Provinciale Raad van Cordoba dat de mooist aangeklede balkons beoordeelde.
 • Tajos y Barrio del Coso
  De Barrio del Coso is een reeks kronkelende en smalle straatjes met tuinen en weelderige bomen gesitueerd in Los Arcos El Coso, het toegangspunt van de wijk met dezelfde naam. Deze bloemrijke wijk/ hoek maakt deel uit van de Route van de Patios en Corners van Iznájar en Subbética.
 • Drie provinciënpunt Málaga, Granada, Cordoba

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12