Het museum van Nerja in Spanje toont een gezichtsreconstructie van 'Pepita'

Het museum van Nerja in Spanje heeft onlangs een gezichtsreconstructie tentoongesteld van 'Pepita', een Epipaleolithisch skelet dat bijna 10.000 jaar oud is. De reconstructie werd gemaakt door een forensisch antropoloog en is gebaseerd op de botstructuur van het skelet, samen met kennis van de anatomie van het gezicht.

Pepita werd ontdekt in de grotten van Nerja in 1982 en wordt beschouwd als een van de belangrijkste vondsten uit de prehistorie in Spanje. Haar skelet toont aan dat ze een vrouw was van ongeveer 25 jaar oud en dat ze ongeveer 1,47 meter lang was. Er werden ook overblijfselen van dieren en planten gevonden in de grot waar ze werd ontdekt, wat suggereert dat ze een jager-verzamelaar was die zich voedde met de natuurlijke omgeving.

De gezichtsreconstructie is een belangrijke stap in het begrijpen van hoe mensen eruit zagen in het verleden en hoe ze evolueerden tot wat we vandaag zijn. Het stelt ons in staat om een beeld te krijgen van hoe onze voorouders eruit zagen en hoe ze leefden, wat ons helpt om onze geschiedenis beter te begrijpen.

Het museum van Nerja is een van de belangrijkste archeologische musea in Spanje en huisvest tal van andere belangrijke prehistorische vondsten uit de regio. De tentoonstelling van de gezichtsreconstructie van Pepita is een fascinerende toevoeging aan de collectie en biedt bezoekers de mogelijkheid om een unieke blik te werpen op het verleden van de mensheid.

foto:  (c) cuevadenerja.es