Torre del Mar

Genieten op het strand aan de Costa del Sol - malaga

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

Torre del Mar
zon, zee, strand, chiringuitos, ...

Vakantie in Torre del Mar aan de Costa met de prachtige zandstranden. De Costa del Sol, de 'Zonnekust', strekt zich uit over ongeveer 130 km in Andalusië, Zuid-Spanje. Naast het zonnekloppen kan je hier ook genieten van de lekkere sardientjes op de barbecue bij één van de vele chiringuitos.

Torre del Mar is een van de meest populaire badplaatsen aan de Costa del Sol, gelegen in het oostelijke deel van de kust van de provincie Malaga. De stad ligt op slechts 28 kilometer van Malaga en maakt deel uit van de schilderachtige route van zon en avocado, die de route van dorpen en steden in de regio Axarquia volgt.

Torre de Mar zou ooit deel uitgemaakt hebben van een oude Griekse nederzetting genaamd Manake, die werd verwoest door de Carthagers. 

De stad is een magneet voor toeristen, voornamelijk Spanjaarden, die het hele jaar door komen genieten van het perfecte warme klimaat, kilometerslange schone zandstranden en een vrolijke sfeer. Er is een prachtige promenade die helemaal doorloopt tot aan de jachthaven van Caleta de Velez. De stad heeft een geweldige sfeer en is uitgerust met goede voorzieningen voor vakantiegangers, waaronder supermarkten, restaurants, bars, disco's en nog veel meer. Het 500 meter lange strandgedeelte van El Copo is een parade van bars en disco's, die in de zomer open zijn tot 6 uur 's ochtends. Er is ook een zomeravondmarkt die open is tot 3 uur 's nachts op een ander stuk strand. De stad heeft brede zandstranden, met een mooie lange promenade, die u langs de kust naar het naburige vissersdorp La Caleta de Velez brengt.
Torre de Mar biedt een uitstekende selectie aan restaurants, van traditioneel Spaans, heerlijke visrestaurants en een groot aantal internationale keukens.

Torre del Mar heeft een subtropisch mediterraan klimaat, met hete zomers en milde winters. Verkoelende briesjes van de zee maken de zomerhitte beheersbaar, temperaturen gemiddeld 32 ºC in de zomer.

Torre del mar heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Moorse tijd, toen het een belangrijke havenstad was voor de verovering van de Christelijke koninkrijken. Na de Reconquista werd Torre del Mar een deel van het koninkrijk Granada en werd het een belangrijk centrum voor handel en visserij. Het was ook een belangrijk fortificatiepunt tegen de aanvallen van de Berbers en de Moren. In de 19e eeuw werd Torre del Mar een populaire badplaats voor toeristen en speelde het een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Spaanse toeristische industrie.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Torre del Mar zijn: Vélez-Malaga, Algarrobo, Torrox en Viñuela.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12