El Gastor

in de bergen van de Sierra de Grazalema

El Gastor is een charmant dorp met een rijke geschiedenis

El Gastor is een gemeente in de provincie Cádiz, gelegen in de autonome regio Andalusië in het zuiden van Spanje. Het is een klein stadje met ongeveer 2000 inwoners en ligt in de bergen van de Sierra de Grazalema.

De economie van El Gastor draait voornamelijk om landbouw, veeteelt en toerisme. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers vanwege de prachtige landschappen en het nationale park van de Sierra de Grazalema. Ook staat El Gastor bekend om zijn olijfolieproductie en lokale specialiteiten zoals de "mollete" (een lokaal brood) en de "gazpacho serrano" (een soort gazpacho gemaakt van lokale producten).

Het stadje heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Moorse tijd. Er zijn verschillende archeologische vindplaatsen in de omgeving die getuigen van de Romeinse en Moorse aanwezigheid in het gebied. Er zijn ook verschillende kerken en kapellen in het dorp, waaronder de kerk van Nuestra Señora del Rosario, die dateert uit de 16e eeuw.

Een van de belangrijkste culturele evenementen in El Gastor is het jaarlijkse festival ter ere van de patroonheilige van het dorp, San José. Dit festival wordt gehouden in maart en omvat een processie, muziekoptredens en andere activiteiten.

Daarnaast zijn er het hele jaar door verschillende culturele en sportieve evenementen in het dorp, waaronder theateruitvoeringen, concerten, voetbaltoernooien en wandeltochten.

Kortom, El Gastor is een charmant dorp met een rijke geschiedenis en een bloeiende economie die voornamelijk gebaseerd is op landbouw en toerisme. Het is een geweldige bestemming voor iedereen die van de natuur, de lokale keuken en de Spaanse cultuur houdt.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van El Gastor zijn: Zahara de la Sierra, Grazalema, Algodonales en Olvera

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12