Genalguacil

een authentiek Andalusisch dorpje

Het kunstenaarsdorpje Genalguacil

Genalguacil is een klein dorpje in de provincie Malaga, gelegen in het zuiden van Spanje. Het dorpje ligt in het natuurpark Sierra de las Nieves en telt ongeveer 500 inwoners. Genalguacil staat bekend om zijn kunstenaarsdorpje, waarbij kunst en cultuur een belangrijke rol spelen.

Het kunstenaarsdorpje Genalguacil begon in 1994 als een initiatief om het dorp te revitaliseren. Het idee was om kunstenaars uit te nodigen om tijdelijk in het dorp te komen wonen en werken, om zo een culturele uitwisseling te stimuleren tussen de kunstenaars en de lokale bevolking. Dit initiatief heeft geleid tot een bijzondere samenwerking tussen de kunstenaars en de inwoners van Genalguacil.

Sinds 1994 heeft het dorpje zich ontwikkeld tot een ware kunststad. Het is een plek waar kunstenaars van over de hele wereld naartoe komen om te werken en tentoonstellingen te houden. Het kunstenaarsdorpje heeft een openluchtmuseum gecreëerd met permanent geëxposeerde werken van kunstenaars die in het dorpje hebben gewerkt. Het dorpje heeft ook een jaarlijks kunstfestival, wat in de maand augustus plaatsvindt en duurt ongeveer 10 dagen.

Naast het kunstenaarsdorpje is Genalguacil een dorp met een rijke geschiedenis en cultuur. Het dorp heeft een aantal historische gebouwen die het bezoeken waard zijn, waaronder de kerk van San Pedro de Verona en de kapel van San Sebastian. Het is ook een goede plek voor wandelaars en natuurliefhebbers, met verschillende wandelroutes door het prachtige landschap van de Sierra de las Nieves.

Genalguacil is een authentiek Andalusisch dorpje, waar de lokale bevolking nog steeds de traditionele manier van leven aanhoudt. Het is een plek waar je kunt genieten van de rustige en vredige sfeer van het platteland en de gastvrijheid van de lokale bevolking. Het dorpje is misschien niet zo bekend als sommige andere toeristische bestemmingen in de regio, maar het is zeker een bezoek waard voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, geschiedenis en natuur.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Genalguacil zijn: Casares, Juzcar en Benahavis

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12