Los Romanes

Mooiste dorpjes en culturele steden in Andalusië

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

Los Romanes: Cultuur opsnuiven kan je in de vele Andalusische dorpjes en steden.

We zochten er voor jou enkele niet te missen citytrips uit.
Frigiliana, Nerja, Malaga, Antequera, Cómpeta, Motril, Alora, Iznájar, Granada, Ronda, Cordoba, Jaén, Gibraltar, Sevilla en Cádiz.

Los Romanes is een kleine stad op 420 meter hoogte op een heuvel die uitkijkt op het stuwmeer van Viñuela, op het natuurpark Sierra Tejeda en de bergtop La Maroma. In de 16e eeuw, na de heroveringen van de katholieke vorsten werd Las Rozas gevormd door de nederzetting van talrijke, voorheen Arabische, boerderijen.

FEESTEN

  • De Romeria, een 3-daags festival eind mei, trekt veel volk van de omringende gemeenten voor de jaarlijkse processie rond het meer van La Viñuela. Langs de route worden gratis tapas en drankjes aangeboden. Ook staan er bbq's, biertenten, paardenshows...
  • Einde juni vindt de Verdiales plaats. Een muziek en dansfeest gebaseerd op de fandango.
  • Op 15 augustus is het feest van de Miraculeuze Maagd (Feria de la Virgen de Milagrosa), patroonheilige van Los Romanes. Er worden populaire evenementen georganiseerd, zoals het Flamencofestival of de traditionele processie van de patroonheilige door de straten van de stad. Ten slotte is het de moeite waard om het behoud van de traditie van de dansen van de duif en de verdiales van Viñuela en Romanes te benadrukken.

Geschiedenis

Los Romanes heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot het Romeinse Rijk. Tijdens de Romeinse tijd was het gebied een belangrijk centrum voor landbouw en handel. Na de val van het Romeinse rijk werd het gebied bezet door de Moren en werd het onderdeel van het islamitische koninkrijk Granada. Tijdens de christelijke verovering in de 15e eeuw werd Los Romanes onderdeel van het koninkrijk Castilië. Het dorp is door de geschiedenis heen een agrarisch centrum geweest, met gewassen zoals olijfbomen, amandelbomen en wijngaarden die belangrijke bronnen van inkomsten waren voor de bewoners. Tegenwoordig is Los Romanes een klein, vredig dorp dat bekend staat om zijn traditionele architectuur, vriendelijke lokale bevolking en schilderachtige platteland.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Los Romanes zijn: Viñuela, Alcaucin, Periana, Canillas de Aceituno en Vélez-Malaga.

Ook gefascineerd door Andalusië? Verneem er meer over via onze social media kanalen.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

tel:+32479444285