Fuente De Los 100 Caños

Bezienswaardigheden in Andalusiê

Fuente de los Cien Caños

Het natuurmonument Fuente de los Cien Caños - Bron van de rivier de Guadalhorce ligt op twee muren van een kalkstenen helling van de Sierra de San Jorge, in Villanueva del Trabuco. Hier stroomt het water door een groot aantal fonteintjes, opgevangen door een veelvoud aan sloten die van boven naar beneden zijn verbonden door middel van een oneindig aantal leidingen. De stroom van water geeft aanleiding tot een indrukwekkend schouwspel dat geboorte geeft aan de rivier de Guadalhorce.

De Sierra de San Jorge vormt het oostelijke uiteinde van de Sierra de Camarolos, die deel uitmaakt van de reeks kalkstenen bergen die de provincie Malaga van west naar oost doorkruisen. De plaats is omgeven door een prachtig en gevarieerd landschap met typische mediterrane vegetatie: olijfbomen, dennen, eiken, struiken en kreupelhout.

Aan de voet van de bergen verschijnt de vlakte van Archidona, een omgeving gevormd door zeer gladde reliëfs bedekt met graan, olijfgaarden en, waar de vlakte verschijnt, boomgaarden bezaaid met boerderijen die het water van de Sierra Gorda en Saint George ontvangen. Deze, samen met die van de Gibalto-stroom, geven aanleiding tot de rivier de Guadalhorce: de langste en machtigste in de provincie Malaga, die uitsluitend door het binnenland stroomt en samen met zijn zijrivieren het water van meer dan de helft van het provinciale oppervlak verzamelt. Het doorkruist tien gemeenten voordat het uitmondt in de Middellandse Zee ten westen van de stad Malaga.

Onderweg geeft de rivierbedding aanleiding tot andere interessante natuurlijke landschappen, zoals de Gaitanes-kloof en de monding van de Guadalhorce-rivier.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12