Museo de Bellas Artes de Sevilla

Een Schatkamer van Kunst en Geschiedenis

Museo de Bellas Artes de Sevilla
Museum voor Schone Kunsten

Verscholen in het hart van Sevilla, Spanje, ligt het Museo de Bellas Artes de Sevilla, ook wel bekend als het Museum voor Schone Kunsten van Sevilla, als een culturele parel die helder schittert in het Andalusische landschap. Het wordt beschouwd als het belangrijkste kunstmuseum in Sevilla en in de hele regio Andalusië, en volgt nauw op het beroemde Prado Museum in Madrid wat betreft zijn betekenis in de wereld van de kunst. Dit prachtige instituut fungeert als hoeder van eeuwen van artistiek erfgoed, van de middeleeuwen, de renaissance en de barok tot en met de 20e eeuw. Hoewel de collectie voornamelijk werken toont van illustere Spaanse kunstenaars zoals Francisco de Herrera, Murillo, El Greco, Velázquez, José García Ramos en Francisco Zurbarán, omarmt het ook genadig buitenlandse schilders zoals Jan Brueghel de Oude, Pieter Aertsen, Sebastiaen Vrancx en Cornelis de Vos.

EEN HISTORISCH TOEVLUCHTSOORD

Het Museo de Bellas Artes de Sevilla heeft niet alleen een indrukwekkende collectie, maar ook een rijke geschiedenis die nauw verweven is met zijn architecturale karakter. Het museum vond zijn oorspronkelijke thuis in 1839 binnen de muren van een zorgvuldig gerenoveerd klooster in Mudéjar-stijl, een gebouw dat zelf historische charme uitstraalt die teruggaat tot 1662. De weg naar de iconische instelling die het vandaag is, was echter niet zonder uitdagingen.

In het roerige jaar 1835, tijdens de periode van onteigening van kerkelijk bezit, werd het klooster verlaten door de religieuze orde 'La Merced', waardoor ruimte ontstond voor de oprichting van het museum. In eerste instantie was de missie van het museum om een toevluchtsoord te bieden aan kunstwerken die waren verdreven uit kloosters en tempels. In de loop der tijd groeide het uit tot een haven voor privé-kunstcollecties. In het begin van de 20e eeuw begon het deze collecties te huisvesten, en in 1970 bevestigde het eindelijk zijn status als permanente thuisbasis voor een indrukwekkende verzameling artistieke schatten.

EEN WANDELING DOOR PLAZA DEL MUSEO

Gelegen op het charmante Plaza del Museo wordt het museum gesierd door een bronzen standbeeld gewijd aan Bartolomé Esteban Murillo, een van de meest gevierde schilders uit de barok in Spanje. Het plein zelf straalt een unieke sfeer uit en nodigt bezoekers uit om even te pauzeren en de culturele betekenis te waarderen die het levendige landschap van Sevilla definieert.

Het Museo de Bellas Artes de Sevilla staat als een getuigenis van de blijvende kracht van kunst en geschiedenis. Het vertegenwoordigt niet alleen een eenvoudige schatkist van meesterwerken, maar is ook een levende kroniek van de culturele rijkdom die Andalusië en Spanje als geheel kenmerkt. Van zijn oorsprong als toevluchtsoord voor ontheemde religieuze kunst tot zijn huidige status als wereldberoemd kunstinstituut, is dit museum een schatkamer die allen uitnodigt die zich willen onderdompelen in de schoonheid en het erfgoed van Zuid-Spanje.

Spaanse Culturele steden in Andalusië, pittoreske witte bergdorpjes en bezienswaardigheden

Alcaucín , Algarrobo, Algodonales, Alhama de Granada, Almodóvar del Río, Almonaster la RealÁlora, Antequera, Archidona, Arcos de la Frontera, Baeza, Benahavis, Benalmadena, BenaocazCabo de GataCádiz, Canillas de Aceituna, CarbonerasCarmona, Casabermeja, Casares, Cazalla de la SierraCazorla, Cerro de HierroColmenar, Comares, Compéta, Córdoba, Cortegana, CútarEl Bosque, El Gastor, El Rocio, Frigiliana, Gaucin, Genalguacil, Gibraltar, Granada, Grazalema, HuelvaIstan, Iznájar, Jaén, Jerez de la Frontera, Juzcar, La Calahorra, La Iruela, Los Romanes, Lucainena de las Torres, Malaga, Marbella, Maro, Medina-Sidonia, Mijas, Minas de Riotinto, Motril, Nerja, Ojen, Olvera, Osuna, Pampaneira, Periana, Riogordo, RodalquilarRonda, Salobreña,  Sanlucar de BarramedaSan Nicolás del PuertoSetenil de las Bodegas, Sevilla, Torrox, Ubeda, Ubrique, Vejer de la Frontera, Vélez-Málaga, Villaluenga del Rosario,  Viñuela, Zahara de la Sierra, Zuheros, Axarquia, Costa del SolTorre del Mar, Torrox Costa, Rincon de la Victoria, Playa Burriana

Alcazaba de Malaga, Alcazar de los Reyes Cristianos, Alhambra Granada, Caminito del Rey, Castillo de la CalahorraCastillo de Gibralfaro, Cueva de NerjaFuente De Los 100 Caños, La Maroma, Kathedraal van Sevilla en Giralda, Mezquita de CordobaMuseo Automovilístico Málaga, Museo Picasso Málaga, Oasys Mini HollywoodPaleis Dar al HorraReal Alcázar de Sevilla, Romeins Theater Malaga

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12