Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Andalusië: een weefsel van geschiedenis en wijn

Andalusië, een regio rijk aan geschiedenis en cultuur, staat als een getuigenis van de blijvende erfenis van wijnproductie. Al meer dan 3000 jaar worden de zonovergoten kusten van Andalusië gebruikt voor druiventeelt en het maken van wijnen die de harten en smaakpapillen van enthousiastelingen over de hele wereld hebben veroverd. Vandaag de dag wordt Andalusië gevierd om zijn uitzonderlijke versterkte en zoete wijnen, waaronder de bekende Sherry-appellatie, evenals de verborgen schatten van Montilla-Moriles, Malaga en Huelva langs zijn kuststroken. Bovendien voegen opkomende wijnprojecten in hoger gelegen gebieden zoals Ronda en Granada spannende nieuwe dimensies toe aan de Andalusische wijnproductie.

Een Historische Reis

De wijntraditie van Andalusië gaat diep terug in de oudheid. Meer dan drie millennia geleden sierden wijngaarden zijn schilderachtige landschappen en legden ze de basis voor wat een roemrijke traditie zou worden. De strategische ligging van de regio langs handelsroutes droeg bij aan de uitwisseling van kennis en praktijken op het gebied van wijnbouw met verschillende culturen, wat een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de evolutie van de wijnproductie.

Sherry: Een Wereldicoon

De naam "Sherry" is synoniem met Andalusische wijn, en dat is niet zonder reden. Geproduceerd in het gebied rond de stad Jerez de la Frontera, worden Sherrywijnen gevierd om hun ongeëvenaarde complexiteit en veelzijdigheid. Van de droge Fino en Manzanilla stijlen tot de rijke en weelderige Pedro Ximénez en Oloroso, Sherry biedt een scala aan smaken dat wijnliefhebbers over de hele wereld betovert. Het unieke solerasysteem van de regio, een methode van rijping en menging, draagt bij aan het kenmerkende karakter van deze versterkte wijnen.

Montilla-Moriles: Een Verborgen Schat

Net onder Cordoba ligt Montilla-Moriles, een verborgen schat in de wereld van wijn. Bekend om zijn even betoverende Pedro Ximénez wijnen, produceert deze appellatie zoete wijnen met uitzonderlijke diepte en rijkdom. De Pedro Ximénez druiven gedijen in de door de zon verwarmde wijngaarden van de regio en creëren wijnen met tonen van gedroogd fruit, noten en honing, waardoor ze een uitstekende aanvulling zijn op desserts of om op zichzelf van te genieten.

Malaga en Huelva: Kustelijke Elegantie

De kustgebieden van Malaga en Huelva staan niet alleen bekend om hun prachtige landschappen, maar ook om hun heerlijke zoete wijnen. De Muskaatdruiven van Malaga produceren aromatische en verleidelijke wijnen met bloemige en citrusnoten, terwijl het unieke klimaat van Huelva de productie beïnvloedt van de gekoesterde Vinho de Naranja, een versterkte wijn doordrenkt met sinaasappelschil, die de essentie van de kustcharme van Andalusië vastlegt.

Een Nieuwe Voorhoede: Ronda en Granada

De wijnrenaissance van Andalusië strekt zich uit buiten zijn traditionele kerngebied. In regio's als Ronda en Granada verleggen wijnmakers grenzen en omarmen ze hoger gelegen gebieden om wijnen te maken met een eigen karakter. Deze innovatieve projecten verkennen unieke terroirs en luiden een nieuw tijdperk in voor de Andalusische wijnproductie.

De rijke geschiedenis en diverse landschappen van Andalusië hebben de regio een wijntraditie geschonken die even boeiend als gevarieerd is. Van de wereldberoemde Sherries tot de verborgen schatten van Montilla-Moriles, Malaga en Huelva, en de veelbelovende frontlinies van Ronda en Granada, de wijnen van Andalusië blijven wijnkenners intrigeren en verrukken, en bieden een smaak van geschiedenis en innovatie in elk glas.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto: www.labuenavida.be
Sherryweek  Kerk "Den Donk te Mol Sint Antoniusstraat 2
Inschrijving via email naar: Johan@labuenavida.be

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram