Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

De Adembenemende Ponte Nuevo in Ronda

De Ponte Nuevo in Ronda is een meesterwerk dat de Tajo kloof overspant, met majestueuze bogen die boven de Guadalevín rivier uittorenen. De brug, gebouwd in de 18e eeuw, weerspiegelt een tijdloze klassieke bouwstijl, gekenmerkt door vier imposante ronde bogen. Boven het hart van de brug prijkt een sierlijk balkon, bekroond met een klassiek timpaan, dat het architectonische meesterschap benadrukt.

Een Historisch Symbool met Duistere Geheimen

Historisch gezien dienden de binnenruimtes van de Ponte Nuevo als gevangeniscellen, een duister aspect dat de brug een bijzondere lading geeft. De brug draagt de littekens van een turbulente periode, waarin tijdens de burgeroorlog gevangenen van de brug werden gegooid. Deze tragische gebeurtenissen verlengden de bouwperiode van de brug, omdat het werk door het gevaarlijke karakter ervan vertraagd werd.

Het Duizelingwekkende Gevaar van de Bouw

De bouw van de Ponte Nuevo was een uitdagende onderneming, niet in de laatste plaats vanwege de ongelofelijke hoogte waarop de brug gebouwd moest worden. Het werk was gevaarlijk, wat resulteerde in tragische ongevallen. Het verhaal doet de ronde dat zelfs de architect van de brug, Aldehuela, zijn einde op deze plek vond. Een ogenschijnlijk onschuldige handeling, het grijpen naar zijn afgeblazen hoed, zou geleid hebben tot zijn noodlottige val in het ravijn. Maar In werkelijkheid stierf hij in Málaga in 1802 een natuurlijke dood.

Een Iconisch Landmerk en Fotografisch Juweel

Ondanks de duistere geheimen en de tragische gebeurtenissen die de geschiedenis van de Ponte Nuevo markeren, blijft de brug een iconisch symbool van schoonheid en grandeur. Haar majestueuze aanblik trekt jaarlijks talloze bezoekers, en haar imposante architectuur is een geliefd onderwerp voor fotografen. De Ponte Nuevo staat trots als een van de meest gefotografeerde bruggen van Spanje, haar schoonheid vastgelegd in ontelbare beelden over de hele wereld.

Ter Conclusie: Een Eeuwenoud Meesterwerk

De Ponte Nuevo in Ronda is meer dan een brug; het is een tijdloos symbool van de menselijke verwezenlijking en de overwinning op de natuurlijke obstakels. Haar geschiedenis is doordrenkt van tragedie en triomf, en haar majestueuze aanwezigheid blijft mensen over de hele wereld betoveren. Als een testament van menselijke vastberadenheid en vakmanschap zal de Ponte Nuevo nog vele generaties blijven inspireren en verbazen.

Meer Spanje-nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram