Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

DE FERIA DE ABRIL IN SEVILLA

De Feria de Abril (Aprilbeurs) in Sevilla is een van de meest opvallende festivals in Spanje. Het evenement vindt plaats in de laatste week van april en duurt zes dagen. Hieronder vindt u een gids voor de Feria de Abril 2023:

 1. Datum en locatie: De Feria de Abril vindt plaats van 23 april tot en met 29 april 2023. Het evenement wordt gehouden in het Los Remedios-district in Sevilla, aan de westelijke oever van de rivier de Guadalquivir.
 2. De opening: De opening van de Feria de Abril vindt traditioneel plaats op maandagavond met een groot vuurwerk dat over de stad schittert. De burgemeester van Sevilla opent vervolgens officieel de beurs met de 'verlichting van de poort' van de hoofdingang van de Feria.
 3. Kleding: De Feria de Abril is een kans om traditionele Andalusische kleding te dragen. Voor vrouwen betekent dit een flamencojurk, terwijl mannen meestal een kostuum met de typische hoed (cordobes) dragen. U kunt deze kledingstukken kopen of huren bij speciale winkels.
 4. Attracties: De Feria de Abril heeft veel attracties die voor iedereen leuk zijn. Er zijn pretparkattracties, zoals achtbanen en draaimolens, en traditionele kermisattracties, zoals schiettenten en ballengooien. Ook zijn er tal van kraampjes waar u lokale lekkernijen en drankjes kunt proeven.
 5. Flamencodans: De Feria de Abril is een geweldige gelegenheid om flamenco te zien en te horen. Er zijn talloze optredens van flamencoartiesten in de casetas (tenten) die over het beursgebied zijn verspreid.
 6. Casetas: De casetas zijn de traditionele tenten die speciaal voor de Feria de Abril worden gebouwd. Elke caseta is eigendom van een familie, bedrijf of vereniging en biedt plaats aan maximaal 300 personen. Hier kunt u genieten van eten, drinken en dansen op de typische flamencomuziek.
 7. Paardenparade: Op woensdagmiddag is er een indrukwekkende parade van ruiters en paarden die door de stad rijden en u kunt genieten van de prachtig uitgedoste Andalusische paarden en ruiters.
 8. Vuurspuwers: Op zaterdagavond vindt er een spectaculaire vuurwerkshow plaats boven de Guadalquivir rivier. Ook zijn er vuurspuwers en andere vuuracts te zien.
 9. Afsluiting: De Feria de Abril wordt traditioneel afgesloten met een laatste nacht van feesten en dansen in de casetas, bekend als La Noche del Pescaíto (de nacht van het visje). Dit is een kans om de laatste avond van de beurs met vrienden en familie te vieren.

Foto:  (c) visitasevilla.es

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
 • Europ Assistance
 • ANWB
 • Vueling
 • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram