Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

HET MUSEUM VAN NERJA IN SPANJE TOONT EEN GEZICHTSRECONSTRUCTIE VAN 'PEPITA'

Het museum van Nerja in Spanje heeft onlangs een gezichtsreconstructie tentoongesteld van 'Pepita', een Epipaleolithisch skelet dat bijna 10.000 jaar oud is. De reconstructie werd gemaakt door een forensisch antropoloog en is gebaseerd op de botstructuur van het skelet, samen met kennis van de anatomie van het gezicht.

Pepita werd ontdekt in de grotten van Nerja in 1982 en wordt beschouwd als een van de belangrijkste vondsten uit de prehistorie in Spanje. Haar skelet toont aan dat ze een vrouw was van ongeveer 25 jaar oud en dat ze ongeveer 1,47 meter lang was. Er werden ook overblijfselen van dieren en planten gevonden in de grot waar ze werd ontdekt, wat suggereert dat ze een jager-verzamelaar was die zich voedde met de natuurlijke omgeving.

De gezichtsreconstructie is een belangrijke stap in het begrijpen van hoe mensen eruit zagen in het verleden en hoe ze evolueerden tot wat we vandaag zijn. Het stelt ons in staat om een beeld te krijgen van hoe onze voorouders eruit zagen en hoe ze leefden, wat ons helpt om onze geschiedenis beter te begrijpen.

Het museum van Nerja is een van de belangrijkste archeologische musea in Spanje en huisvest tal van andere belangrijke prehistorische vondsten uit de regio. De tentoonstelling van de gezichtsreconstructie van Pepita is een fascinerende toevoeging aan de collectie en biedt bezoekers de mogelijkheid om een unieke blik te werpen op het verleden van de mensheid.

foto:  (c) cuevadenerja.es

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram