Game of Thrones trail

Game of Thrones is een epische fantasy-televisieserie die bekend staat om zijn onverwachte plotwendingen en iconische personages. De serie is opgenomen in verschillende landen, waaronder Spanje, waar Andalusië een belangrijke locatie was voor het filmen van verschillende scènes. Fans van de serie kunnen een 'Game of Thrones Trail' volgen door Andalusië om enkele van de beroemdste locaties te bezoeken.

Sevilla was een van de belangrijkste locaties voor het filmen van Game of Thrones. Fans kunnen beginnen bij het Alcazar-paleis, dat werd gebruikt als de locatie voor de prachtige tuinen van Dorne in seizoen 5. Het paleis heeft een Moors ontwerp en is een van de oudste paleizen in Europa. Het is een perfecte plek om de rijke geschiedenis van Andalusië te ontdekken en de plaats te verkennen waar Oberyn Martell en zijn familie woonden.

Een andere locatie die in Sevilla kan worden bezocht, is de Plaza de Toros, waar de beroemde arena-scènes werden gefilmd. Fans kunnen zich de strijd tussen de Mountain en de Viper herinneren, die hier werd gefilmd en waar het lot van Oberyn Martell werd bezegeld. De arena is nog steeds in gebruik en organiseert regelmatig stierengevechten.

Cordoba is een andere belangrijke locatie die in Game of Thrones werd gebruikt. Fans kunnen een bezoek brengen aan het Alcazar de los Reyes Cristianos, dat diende als de locatie voor de tuinen van de Water Gardens in seizoen 5. De tuinen zijn een perfect voorbeeld van de Moorse architectuur en zijn de perfecte plek om te ontspannen na een lange dag sightseeing.

De stad Osuna werd gebruikt als de locatie voor de beroemde scène waarin Daenerys Targaryen haar draak loslaat in de vechtersarena. Fans kunnen de arena bezoeken en zich voorstellen hoe de scène werd gefilmd. De scène was een van de meest memorabele in de serie en Osuna is trots op zijn rol in de serie.

Tot slot is er de locatie van Castillo de Almodóvar del Río, dat diende als de Highgarden-locatie in seizoen 7. Het kasteel is gelegen op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Fans kunnen deelnemen aan een rondleiding door het kasteel en leren over de rijke geschiedenis van de locatie.

Al met al is de 'Game of Thrones Trail' door Andalusië een geweldige manier voor fans om hun liefde voor de serie te combineren met hun liefde voor reizen. De regio biedt een rijke geschiedenis en cultuur, en het verkennen van de locaties waar de serie werd gefilmd is een geweldige manier om het beste van beide werelden te ervaren.

Meer Spanje nieuws klik hier
(c) Foto door Reinhard Bruckner