Welke zijn de goedkoopste gemeenten om te huren in Spanje?

De huurprijzen in Spanje blijven stijgen en veel inwoners hebben moeite om rond te komen vanwege de hoge huurkosten. Maar waar zijn de goedkoopste gemeenten om te huren in Spanje?

Volgens het vastgoedportaal Idealista is de goedkoopste gemeente in Spanje om een ​​huis te huren in de provincie Jaén, specifiek in de stad Baeza. De huurprijs van een woning daar kost gemiddeld slechts € 4,3 per vierkante meter per maand.

Zowel Baeza als zijn grotere zusterstad Úbeda, op slechts 15 minuten rijden, zijn de twee goedkoopste gemeenten om te huren in Spanje.

Het zijn verrassend genoeg geen afgelegen stadjes waar niemand wil wonen, het zijn juist bloeiende historische centra met bescheiden toeristische activiteiten.

Zowel Úbeda als Baeza zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege hun beste voorbeelden van Renaissance-architectuur in Spanje, vol met elegante kerken en grote paleizen. Baeza was zelfs de thuisbasis van een belangrijke universiteit, die van 1538 tot 1824 heeft gedraaid. De grote Spaanse dichter Antonio Machado gaf er zelfs les, terwijl Federico García Lorca ook op bezoek kwam.

Naast hun geschiedenis en architectuur staan ​​zowel Baeza als Úbeda bekend als twee van de belangrijkste centra van olijfolie in Spanje. De velden en heuvels rond de steden zijn bedekt met olijfbomen zover het oog reikt en elk huisvest verschillende olijfoliewinkels en proeflokalen. In Úbeda vindt u het Interpretatiecentrum van Olijfolie, terwijl net buiten Baeza zich een van de belangrijkste olijfoliemusea bevindt - het Museo de la Cultura del Olivo.

Beide kleine steden liggen ook op korte afstand van het natuurpark Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas, wat betekent dat degenen die hier kiezen te huren, omringd worden door de natuur.

De volgende goedkoopste gemeente om te huren, volgens het rapport, is Linares, ook dicht bij Baeza en Úbeda, met een maandelijkse huur van € 4,7/m2. Dit wordt gevolgd door Puertollano in Ciudad Real, Narón in La Coruña, Lucena in Córdoba en Valdepeñas, ook in Ciudad Real.

Als je dit vergelijkt met enkele van de duurste plaatsen om te huren, waar de huurprijzen het meest zijn gestegen, kun je veel besparen door ergens goedkoper te kiezen.

De prijzen stegen het meest in de Andalusische stad Málaga, waar ze met 23 procent zijn gestegen. De gemiddelde huurprijs in Málaga in februari 2023 was € 12,2/m2, wat een nieuw record is, volgens de historische gegevens van Idealista.

De Catalaanse hoofdstad Barcelona volgde na Málaga, met stijgingen van 20 procent in de huurprijzen. Barcelona blijft de duurste stad in Spanje om een woning te huren.
Meer Spanje nieuws