Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

WELKE ZIJN DE GOEDKOOPSTE GEMEENTEN OM TE HUREN IN SPANJE?

De huurprijzen in Spanje blijven stijgen en veel inwoners hebben moeite om rond te komen vanwege de hoge huurkosten. Maar waar zijn de goedkoopste gemeenten om te huren in Spanje?

Volgens het vastgoedportaal Idealista is de goedkoopste gemeente in Spanje om een ​​huis te huren in de provincie Jaén, specifiek in de stad Baeza. De huurprijs van een woning daar kost gemiddeld slechts € 4,3 per vierkante meter per maand.

Zowel Baeza als zijn grotere zusterstad Úbeda, op slechts 15 minuten rijden, zijn de twee goedkoopste gemeenten om te huren in Spanje.

Het zijn verrassend genoeg geen afgelegen stadjes waar niemand wil wonen, het zijn juist bloeiende historische centra met bescheiden toeristische activiteiten.

Zowel Úbeda als Baeza zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege hun beste voorbeelden van Renaissance-architectuur in Spanje, vol met elegante kerken en grote paleizen. Baeza was zelfs de thuisbasis van een belangrijke universiteit, die van 1538 tot 1824 heeft gedraaid. De grote Spaanse dichter Antonio Machado gaf er zelfs les, terwijl Federico García Lorca ook op bezoek kwam.

Naast hun geschiedenis en architectuur staan ​​zowel Baeza als Úbeda bekend als twee van de belangrijkste centra van olijfolie in Spanje. De velden en heuvels rond de steden zijn bedekt met olijfbomen zover het oog reikt en elk huisvest verschillende olijfoliewinkels en proeflokalen. In Úbeda vindt u het Interpretatiecentrum van Olijfolie, terwijl net buiten Baeza zich een van de belangrijkste olijfoliemusea bevindt - het Museo de la Cultura del Olivo.

Beide kleine steden liggen ook op korte afstand van het natuurpark Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas, wat betekent dat degenen die hier kiezen te huren, omringd worden door de natuur.

De volgende goedkoopste gemeente om te huren, volgens het rapport, is Linares, ook dicht bij Baeza en Úbeda, met een maandelijkse huur van € 4,7/m2. Dit wordt gevolgd door Puertollano in Ciudad Real, Narón in La Coruña, Lucena in Córdoba en Valdepeñas, ook in Ciudad Real.

Als je dit vergelijkt met enkele van de duurste plaatsen om te huren, waar de huurprijzen het meest zijn gestegen, kun je veel besparen door ergens goedkoper te kiezen.

De prijzen stegen het meest in de Andalusische stad Málaga, waar ze met 23 procent zijn gestegen. De gemiddelde huurprijs in Málaga in februari 2023 was € 12,2/m2, wat een nieuw record is, volgens de historische gegevens van Idealista.

De Catalaanse hoofdstad Barcelona volgde na Málaga, met stijgingen van 20 procent in de huurprijzen. Barcelona blijft de duurste stad in Spanje om een woning te huren.
Meer Spanje nieuws

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram