Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

La Giralda 

Een indrukwekkend symbool van de Almohade architectuur

Catedral de Sevilla

"Nestel je in de eeuwenoude stenen van de Alcazaba de Málaga en laat de geschiedenis fluisteren, waar elke steen een verhaal draagt en de tijd zich in de schaduw van de vestingmuren verstilt."

+20
°
C
H: +21°
L: +
Sevilla
Dinsdag, 23 Januari
7-daagse weersvoorspelling
woe don vri zat zon maa
+23° +23° +22° +22° +21° +21°
+12° +12° +13° +12° +12° +10°

La Giralda

Een Almohade Architecturaal Symbool in Sevilla

De Giralda, een indrukwekkend symbool van de Almohade architectuur, blijft bezoekers verbazen in het hart van Sevilla. Haar klassieke ontwerp van de Almohade minaret heeft eeuwenlang standgehouden en heeft invloed gehad op talloze Mudéjar klokkentorens. Het centrale gedeelte, een prisma met een vierkante basis, wordt omgeven door vier externe muren, met hellingen die zelfs toegang te paard mogelijk maken.

Hellingen en Versiering: Een Majestueuze Klim

De oplopende hellingen tussen de structuren vergemakkelijken een majestueuze beklimming. De toren, gezien haar omvang, rijst op met een indrukwekkende uitstraling die niet onopgemerkt blijft. De buitenkant is versierd met biforen of ajimeces, met halfronde of veellobbige hoefijzerbogen. Deze openingen zijn omgeven door alfices en worden geflankeerd door grote spitse veellobbige bogen. Aan de zijkanten zijn er muurboogjes die van veraf gezien een netwerk van ruiten lijken te vormen, wat een speciaal tintje aan de structuur geeft.

Hoogte en Elegantie: Het Kenmerk van de Giralda

De grote hoogte van de Giralda maakt haar opvallend tussen de andere torens. De verticale decoratie op het hoofdlichaam draagt bij aan de bijzondere lichtheid die haar onderscheidt. Bij het beklimmen ervaren bezoekers het prachtige vakmanschap in de vensters van het klokkengedeelte. Bogen en kapitelen met een kalifatische invloed voegen een vleugje elegantie toe, waaruit de vaardigheid van de Almohade ambachtslieden blijkt.

Renaissance op de Top: De Transformatie van de Giralda

In de 16e eeuw leidde verval tot de interventie van Hernán Ruiz, die het laatste deel van de Almohade toren verving door een renaissancistische afwerking. Deze transformatie herstelde niet alleen de structuur, maar voegde ook een iconisch element toe: "El Giraldillo". Dit bronzen beeld van ongeveer vier meter hoog vertegenwoordigt "het overwinnende geloof". El Giraldillo staat boven op de toren en geeft de Giralda haar naam, symboliserend de unieke fusie van architectonische stijlen door de eeuwen heen.

Onze Tips

Tips voor een goed voorbereide trip

Ontdek de prachtige Catedral de Sevilla met gemakkelijke toegang en vooraf geboekte tickets. Geniet van het indrukwekkende interieur en bewonder de Giralda-toren. Bespaar tijd omdat je de wachtrij overslaat. Ervaar de grootsheid van dit architecturale meesterwerk, maar ook de serene sfeer binnen. Net als de gotische pracht, bieden onze tickets een naadloze toegang. Kies voor gemak en bewonder de pracht van Sevilla's kathedraal zonder gedoe.

Reserveer nu uw tickets hier en ontdek hier de beschikbare gegidste rondleidingen.

Giralda

Tot besluit

Conclusie: Een Reis door de Tijd in de Giralda

Kortom, de Giralda is niet zomaar een toren; het is een levend testament van de architectonische evolutie in Sevilla. Van haar Almohade oorsprong tot de renaissancistische transformatie, vertelt elk detail een verhaal. De hellingen, de verfijnde versieringen en de imposante aanwezigheid aan de horizon maken de Giralda een essentiële stop voor degenen die de rijke architectonische geschiedenis van de regio willen verkennen. Deze toren rijst niet alleen op in het heden, maar transporteert ons ook door de tijd, waarbij het boeiende hoofdstukken onthult uit de geschiedenis van Sevilla.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram