Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

SEMANA SANTA, DE WEEK VOOR PASEN, NADERT MET RASSE SCHREDEN!

Semana Santa, ook wel bekend als Heilige Week, is een belangrijke religieuze viering in het katholieke geloof die wereldwijd wordt gevierd. De viering begint op Palmzondag en eindigt op Paaszondag, en herdenkt de passie, de kruisiging en de opstanding van Jezus Christus.

In 2023 valt Palmzondag op 2 april en Paaszondag op 9 april. De Semana Santa viering vindt plaats in verschillende landen, waaronder Spanje, Mexico, Guatemala, Colombia en de Filipijnen. In Spanje zijn de vieringen in SevillaMálaga, Valladolid en Toledo zeer bekend.

In Spanje, waar Semana Santa een van de belangrijkste feesten van het jaar is, worden er gedurende de hele week processies gehouden. Deze processies zijn kleurrijke en indrukwekkende parades waarbij enorme beelden van religieuze figuren, zoals Jezus en de Maagd Maria, door de straten worden gedragen. De processies worden begeleid door muziek en gebeden, en trekken grote menigten aan.

Ook in andere landen worden er tijdens de Semana Santa processies gehouden, al kunnen de tradities en de manier van vieren per land verschillen. Zo worden er in Mexico bijvoorbeeld indrukwekkende optochten gehouden waarbij mensen in traditionele kleding lopen en bloemen en palmbladeren dragen.

Naast de processies zijn er tijdens de Semana Santa ook veel religieuze ceremonies en missen. Voor veel katholieken is dit een belangrijke tijd om te vasten, te bidden en zich te bezinnen op de betekenis van Pasen.

Kortom, Semana Santa is een belangrijke religieuze viering die in verschillende landen over de hele wereld wordt gevierd. Het is een tijd van bezinning, vasten en gebed, en wordt gekenmerkt door kleurrijke processies en andere religieuze ceremonies.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram