Klimaat temperaturen Andalusië

HET HELE JAAR GENIETEN VAN ZON

Klimaat
Andalusië

Het hele jaar zon

Andalusië ligt in het zuiden van Spanje en heeft een mediterraan klimaat, gekenmerkt door milde winters en hete zomers. Het klimaat is over het algemeen droog en zonnig, met uitzondering van de kustgebieden, waar meer neerslag valt.

In de kustgebieden ligt de gemiddelde temperatuur in de winter rond de 15°C (59°F) en in de zomer kan deze oplopen tot 30°C (86°F). De binnenlanden van Andalusië, zoals Sevilla en Cordoba, hebben een meer landklimaat, met warmere zomers en koudere winters. De gemiddelde temperatuur in de zomer kan oplopen tot 40 °C (104 °F), en in de winter kan het 's nachts tot onder het vriespunt dalen.

De regio krijgt de meeste regen tijdens de herfst- en wintermaanden, met de minste hoeveelheid regen in de zomer. Sommige gebieden in het oosten van Andalusië zijn gevoelig voor droogte.

Over het algemeen heeft Andalusië een aangenaam klimaat, met lange, zonnige dagen, waardoor het het hele jaar door een populaire bestemming is voor toeristen. De warmste maanden zijn juli en augustus.

De regio is een populaire toeristische bestemming die bekend staat om zijn stranden, resorts en buitenactiviteiten zoals golfen, zeilen en wandelen. Het is een perfecte bestemming om het hele jaar door te genieten van activiteiten bij warm weer.

Met zo'n 300 dagen zon per jaar ken je meteen de oorsprong van de benaming 'costa del sol'. Tel daarbij het feit dat Viñuela gelegen is in de Axarquia, een gebied dat loopt van de Sierra tot aan de kuststreek wat leidt tot het mildste klimaat van Europa. Dat betekent dat het 's zomers minder heet wordt dan in het Spaanse binnenland. Winters zijn er zacht met temperaturen die zelfs kunnen oplopen tot meer dan 20 graden in de schaduw.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12