Bezienswaardigheden

Alhambra Granada,  Almodóvar del Río Cordoba,  Real Alcázar de Sevilla en meer must do's in Andalusië...

Al het moois wat de Axarquia te bieden heeft

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

Forten, musea, witte dorpjes en grotten

Andalusië is een regio in Zuid-Spanje die bekend staat om zijn rijke culturele erfgoed en vele monumenten om te verkennen. Het biedt veel meer dan bezienswaardigheden, dus het is zeker de moeite waard om de regio te verkennen en haar rijke geschiedenis en cultuur te ontdekken.
Hier zijn enkele van de meest opvallende monumenten in Andalusië:


  • Het Alhambra in Granada: een paleis- en fortcomplex gebouwd door de Moren in de 14e eeuw en wordt beschouwd als een van de belangrijkste architectonische en culturele schatten in Spanje.
  • De Mezquita in Córdoba: een moskee-kathedraal die werd gebouwd tijdens de islamitische overheersing van Spanje en wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van islamitische architectuur ter wereld.
  • Het Alcazar in Sevilla: Een koninklijk paleis dat oorspronkelijk als fort werd gebouwd door de Moren en later werd uitgebreid door de Christenen. Het staat bekend om zijn verbluffende architectuur en tuinen.
  • Het Romeinse theater in Málaga: Een goed bewaard gebleven Romeins theater dat dateert uit de 1e eeuw na Christus en is een van de belangrijkste Romeinse monumenten in Andalusië.
  • De Giralda in Sevilla: De Giralda is de klokkentoren van de kathedraal van Sevilla, oorspronkelijk gebouwd als minaret voor de Grote Moskee van Sevilla tijdens de islamitische heerschappij.
  • De Puente Nuevo in Ronda: Een brug over een diepe kloof, het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Ronda.
  • De Alcazaba in Almeria: een Moors fort dat een van de best bewaarde in Spanje is en een geweldig uitzicht biedt over de stad en de zee.
  • De Torre del Oro in Sevilla: Een toren gebouwd door de Moren in de 13e eeuw, het werd gebruikt als uitkijktoren en gevangenis.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele monumenten in Andalusië, die stuk voor stuk een kijkje bieden in de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van de regio.

Hieronder beschrijven we enkele interessante bezienswaardigheden.


Cueva de Nerja

op 35 minuten

De Cueva de Nerja (grot van Nerja) is een grotensysteem gelegen in Nerja, Andalusië, Spanje. Het is een van de grootste en meest bezochte grotten in Europa en bevat een unieke verzameling van stalactieten, stalagmieten en uitgebreide ondergrondse zalen. De grotten werden ontdekt in 1959 en sindsdien zijn veel archeologische opgravingen uitgevoerd die bewijzen dat de grotten al duizenden jaren door de mens zijn gebruikt. De grot heeft een akoestische concertzaal die is uitgerust met moderne technologie en is een populaire locatie voor concerten en andere culturele evenementen. De Cueva de Nerja is een must-visit attractie voor toeristen die Andalusië bezoeken en is zeker de moeite waard om te bekijken om de unieke schoonheid en het historische belang van deze grotten te ervaren.


Fuente De Los 100 Caños

op 50 minuten

Fuente de los Cien Caños  (de fontein met 100 tuiten)  is een natuurlijk bron en een toeristische attractie gelegen in Villanueva del Trabuco, in de regio Andalusië, Spanje. Het is een populaire locatie om te bezoeken vanwege de spectaculaire uitstraling en het overvloedige water dat de bron produceert. De naam "Cien Caños" refereert aan de honderden stromen water die uit de bron stromen. De Fuente de las Cien Caños is omgeven door prachtige groene landschappen en heeft talloze wandelpaden en picknickplaatsen waar bezoekers kunnen genieten van de natuur en het water. Het is een aangename plek om te ontspannen en te genieten van de frisse lucht en het kalme water van deze bron, en is een must-visit voor toeristen die de regio bezoeken.


Picasso museum Málaga – Museo Picasso

OP 50 MINUTEN

Palacio de Buenavista C/ San Agustín, 8 Málaga

Het Museo Picasso Málaga (MPM)  is gewijd aan de kunst van de beroemde Spaanse kunstenaar Pablo Picasso. Het museum bevat een indrukwekkende verzameling van meer dan 200 werken van Picasso, waaronder schilderijen, tekeningen en keramiek. De collectie omvat werken uit verschillende periodes van Picassos carrière, van zijn vroege werken tot zijn latere stukken. Het museum biedt ook achtergrondinformatie over Picasso's leven en werk en is een belangrijke attractie voor liefhebbers van kunst en geschiedenis. Het museum is gelegen in het centrum van Malaga en is een must-visit voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de kunst en het leven van Pablo Picasso.


Museo Automovilístico Málaga

op 50 minuten

Edificio de La Tabacalera, en Avenida Sor Teresa Prat 15 Malaga

Het Automobielmuseum van Malaga, (Málaga Automobile Museum) is een museum in de stad Málaga, dat gewijd is aan de geschiedenis van de auto. Het museum opende zijn deuren in 2011 en is gevestigd in een voormalig fabrieksgebouw in het historische centrum van de stad.

De collectie van het museum omvat meer dan 60 voertuigen van verschillende typen, merken en tijdperken, daterend van het einde van de 19e eeuw tot heden. Er zijn auto's, motorfietsen en fietsen, maar ook aanverwante objecten zoals posters, borden en gereedschappen. Het museum beschikt ook over interactieve tentoonstellingen en multimediadisplays die bezoekers helpen de geschiedenis en impact van de auto op de samenleving te begrijpen.

Enkele van de hoogtepunten van de collectie zijn een replica van de eerste auto die in 1894 in Málaga werd gebouwd, een T-Ford model, een Rolls-Royce Silver Ghost, een Bugatti Type 37 en een DeLorean DMC-12.

Het museum heeft ook een klein café en een cadeauwinkel waar souvenirs en boeken over de geschiedenis van de auto worden verkocht. Het wordt beschouwd als een must-see attractie voor autoliefhebbers en mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van transport.


Caminito del Rey

OP 1 UUR EN 15 MINUTEN

De Caminito del Rey (King's Little Pathway) is een voetgangerspad in de El Chorro-kloof, in de provincie Málaga, Andalusië, Spanje. De loopbrug ligt 100 meter boven de rivier de Guadalhorce en wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire en gevaarlijke wandelingen ter wereld.

De Caminito del Rey werd oorspronkelijk gebouwd in het begin van de 20e eeuw om toegang te bieden tot waterkrachtcentrales die in het gebied werden gebouwd. Het is vernoemd naar koning Alfonso XIII, die de loopbrug in 1921 bezocht. De loopbrug raakte in verval en werd in 2000 gesloten voor het publiek vanwege veiligheidsoverwegingen.

In 2015 werd de Caminito del Rey heropend na een ingrijpend renovatieproject waarbij onder meer nieuwe veiligheidsvoorzieningen werden aangebracht, zoals vangrails, verlichting en looppaden. De loopbrug wordt nu als veilig beschouwd om te lopen en is open voor het publiek. De loopbrug is 7,7 km lang en duurt ongeveer 3-4 uur om te voltooien.

De Caminito del Rey biedt bezoekers een prachtig uitzicht op het omliggende landschap, waaronder de El Chorro-kloof, de rivier de Guadalhorce en de omliggende bergen. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar een unieke en spannende buitenervaring.Alhambra

op 1 uur en 30 minuten

De Alhambra (Rode Paleis) is een historische en culturele bezienswaardigheid in Granada, Spanje. Het is een prachtig bewaard gebleven middeleeuws paleiscomplex en fortificatiesysteem, gebouwd door de Moren in de 13e en 14e eeuw. Het complex omvat prachtige tuinen, poollandschappen, patiotuinen en fonteinen, evenals indrukwekkende residentiële gebouwen, beschilderde zalen, kunstwerken en mozaïeken. De Alhambra is ook bekend om zijn uitgebreide beschilderde plafonds en wanden, mozaïekvloeren en gedecoreerde toegangspoorten. Het is een belangrijk monument voor de architectuur, kunst en geschiedenis van Andalusië en is een populaire toeristische attractie.


Castillo de la Calahorra (Granada)

op 2 uur

Het kasteel van La Calahorra  is een kasteel in de stad Granada, Andalusië, Spanje. Het kasteel is gebouwd in de 14e eeuw en fungeerde als verdedigingspost voor de stad tegen invallen van de christelijke ridders tijdens de Reconquista. Het kasteel heeft een uniek ontwerp, met ronde hoektorens en een rechthoekige binnenplaats. Het Castillo de la Calahorra is tegenwoordig een museum en biedt bezoekers een inkijkje in de geschiedenis en architectuur van het kasteel. Het is ook een populaire toeristische bestemming in Granada en wordt vaak bezocht door bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en architectuur van Spanje.


Almodóvar del Río (Córdoba)

op 2 uur en 5 minuten

Almodóvar del Río is een stad en gemeente in de provincie Córdoba, Andalusië, Spanje. Het ligt aan de oevers van de rivier Guadalquivir en staat bekend om zijn historische kasteel, Castillo de Almodóvar, dat uit de 13e eeuw stamt. Het kasteel is een populair toeristisch attractie en biedt prachtige uitzichten over de omgeving. Andere bezienswaardigheden in Almodóvar del Río zijn de kerk van Santa María de Gracia, een barokke stijl kerk uit de 17e eeuw, en het natuurpark Sierras Subbéticas, een prachtig natuurgebied in de bergen.


Oasys Mini Hollywood - Tabernas

op 2 uur en 15 minuten

Oasys Mini Hollywood  Oasys Mini Hollywood is een western-achtig park gelegen in de Tabernas woestijn in Almería, Spanje. Het park is gebouwd voor de opnamen van westernfilms en heeft nu attracties, zoals wildwestshows en paardrijden, en recreaties van bekende westernscènes. Tabernas, een dorp in de provincie Almería, is bekend om zijn uitgestrekte woestijnlandschappen en is een populaire locatie voor filmopnamen. Vele bekende westernfilms, zoals "Spaghetti Westerns", zijn hier opgenomen. Naast het bezoeken van Oasys Mini Hollywood en het bekijken van filmlocaties, kunnen bezoekers ook genieten van andere outdooractiviteiten in de omgeving, zoals wandelen, fietsen en paardrijden.

Real Alcázar de Sevilla

op 2 uur en 30 minuten

Het Real Alcázar de Sevilla is een koninklijk paleis in Sevilla, Spanje. Het dateert uit de middeleeuwen en is gebouwd door de Moren en vervolgens uitgebreid door de koningen van Castilië. Het paleis is een uniek voorbeeld van Mudéjar-architectuur en is een van de meest bezochte toeristische attracties in Sevilla. Het wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende paleizen in Spanje en is een UNESCO-werelderfgoedlocatie.

Ook gefascineerd door Andalusië? Verneem er meer over via onze social media kanalen.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

tel:+32479444285