Bezienswaardigheden

Alhambra Granada,  Almodóvar del Río Cordoba,  Real Alcázar de Sevilla en meer must do's in Andalusië...

Al het moois wat de Axarquia te bieden heeft

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

Comares het hoogste witte dorp in de Axarquia

op 30 minuten

Comares is gelegen in de uitlopers van de ‘Montes de Málaga’ op 703 meter boven zeeniveau en is daarmee het hoogste witte dorp van Andalusië. Het telt ca. 1500 inwoners op een oppervlakte van 26km².

Comares werd gesticht door de Phocische Grieken die in de 7e eeuw voor Christus aan kust van Malaga arriveerden. In de 8e eeuw ging het over in Arabische handen die er het moslimfort Qumaris of Hins Comarix, wat “kasteel in de hoogte” betekent, stichten. Samen met Las Benthomiz en Zalía vormden deze drie de belangrijkste forten van de Axarquia. Op 29 april 1487 gaf Comares zich over aan de christelijke troepen en werd Pedro de Cuéllar benoemd tot eerste burgemeester en deze nam het roer over van de laatste Moorse directeur Mohammed el Jabis.

In de 20e eeuw heeft Comares zijn bevolking zien afnemen, van weleer 15.000 inwoners tot nu een goede 1500. Opvallend is dan weer de stijging van de buitenlandse bevolking de laatste jaren.


Cueva de Nerja

op 35 minuten

De grotten van Nerja in Maro, deelgemeente van Nerja, zijn ontdekt in 1959 en zijn van historisch belang vanwege archeologische overblijfselen waaronder grotschilderingen en formaties van stalactieten en stalagmieten. De grotten strekken zich uit over bijna 5 kilometer. Er worden regelmatig concerten gehouden in de kamers die een natuurlijk amfitheater vormen en zijn een belangrijke toeristische attractie van Andalusië.


Fuente De Los 100 Caños

op 50 minuten

Fuente de los Cien Caños in Villanueva del Trabuco is gelegen aan de Sierra de San Jorge aan het oostelijke uiteinde van de Sierra de Camarolos. De door de mens aangelegde fonteinen tegen de rotsen geven een aantrekkelijk showspel van licht en geluid. De fontein is een traditionele recreatieplaats voor de mensen uit de omgeving.


Picasso museum Málaga – Museo Picasso

OP 50 MINUTEN

Palacio de Buenavista C/ San Agustín, 8 Málaga

Het Museo Picasso Málaga (MPM) is een van de twee kunstgalerijen gewijd aan Pablo Picasso in zijn geboorteplaats Málaga (Spanje), de andere is het Fundación Picasso Museo Casa Natal. Het museum dat in 2017 zijn deuren opende, heeft 250 werken in eigen bezit. Naast de eigen werken worden er ook op regelmatige basis werken uit andere collecties getoond.


Museo Automovilístico Málaga

op 50 minuten

Edificio de La Tabacalera, en Avenida Sor Teresa Prat 15 Malaga

Het Automobielmuseum van Malaga, gevestigd in de oude gebouwen van  de Royal Tobacco Factory is een museum gewijd aan de auto-industrie. Het museum, met een oppervlakte van 7.000 m² opgedeeld in 10 ruimtes, opende zijn deuren in 2010. Caminito del Rey

OP 1 UUR EN 15 MINUTEN

De Caminito del Rey of koningspad is het indrukwekkende pad tussen de gemeentes Ardales, Álora en Antequera in de provincie Malaga uitgehouwen in de rotsen van de Gaitanes-kloof. Het 3 km lange pad loopt hoog boven, op 105 meter boven de rivier tegen bijna verticale wanden. In 2014 zijn de herstellingswerken begonnen aan het onderkomen pad en is er een nieuwe loopbrug aangelegd. Het pad is sindsdien weer goed begankelijk.Alhambra

op 1 uur en 30 minuten

Het Alhambra (Rode Paleis) werd in 889 gebouwd als een klein fort op de ruïnes van Romeinse vestingwerken. In het midden van de 13e eeuw werd het door de Arabische Nasrid-emir Mohammed ben Alhahmar heropgebouwd. In 1333 omgebouw tot koninklijk paleis door sultan van Granada Yusuf I. Na de christelijke veroveringen in 1492 werd de site toegeëigend aan het koninklijk hof van Ferdinand en Isabella en de paleizen werden gedeeltelijk in renaissancestijl veranderd. Het door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen paleis laat maar beperkte groepen gelijktijdig toe. U dient uw toegangstickets dus tijdig te reserveren.


Castillo de la Calahorra (Granada)

op 2 uur

Het kasteel van La Calahorra  ligt op een heuvel op 1250 meter boven zeeniveau en domineert visueel de Marquesado del Cenete. Het kasteel werd opgetrokken in renaissancestijl in 1509 tot 1512 op de ruïnes van het voorùmalige Arabische fort.


Almodóvar del Río (Córdoba)

op 2 uur en 5 minuten

Almodóvar del Río is een Spaanse gemeente in de provincie Córdoba, Andalusië, gelegen in de regio Valle Medio del Guadalquivir.


Oasys Mini Hollywood - Tabernas

op 2 uur en 15 minuten

In Tabernas, de enige woestijn van Europa, rijst de authentieke setting van Amerikaanse westernfilms op, omgetoverd tot het meest originele themapark in de Middellandse Zee.  Oasys Mini Hollywood heeft liveshows , een groot zoölogisch reservaat met meer dan 800 dieren van 200 verschillende soorten, een zwembad en een breed scala aan restaurants , educatieve activiteiten en de organisatie van evenementen en feesten.

In het themapark in Almería kunt u genieten van rondleidingen en workshops voor kinderen. Koop je ticket of onze jaarkaart.

Real Alcázar de Sevilla

op 2 uur en 30 minuten

Het koninklijk paleis van Sevilla is een ommuurd paleizencomplex, oorspronkelijk gebouwd in de middeleeuwen met overblijfselen van islamitische kunst, gotische, renaissance- matiëristische en barroke elementen.

Ook gefascineerd door Andalusië? Verneem er meer over via onze social media kanalen.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

tel:+32479444285