Bezienswaardigheden

Alhambra Granada,  Almodóvar del Río Cordoba,  Real Alcázar de Sevilla en meer must do's in Andalusië...

Al het moois wat de
Axarquia te bieden heeft

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Forten, musea, witte dorpjes en grotten

Andalusië is een regio in Zuid-Spanje die bekend staat om zijn rijke culturele erfgoed en vele monumenten om te verkennen. Het biedt veel meer dan bezienswaardigheden, dus het is zeker de moeite waard om de regio te verkennen en haar rijke geschiedenis en cultuur te ontdekken.
Hier zijn enkele van de meest opvallende monumenten in Andalusië:


  • Het Alhambra in Granada: een paleis- en fortcomplex gebouwd door de Moren in de 14e eeuw en wordt beschouwd als een van de belangrijkste architectonische en culturele schatten in Spanje.
  • De Mezquita in Córdoba: een moskee-kathedraal die werd gebouwd tijdens de islamitische overheersing van Spanje en wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van islamitische architectuur ter wereld.
  • Het Alcazar in Sevilla: Een koninklijk paleis dat oorspronkelijk als fort werd gebouwd door de Moren en later werd uitgebreid door de Christenen. Het staat bekend om zijn verbluffende architectuur en tuinen.
  • Het Romeinse theater in Málaga: Een goed bewaard gebleven Romeins theater dat dateert uit de 1e eeuw na Christus en is een van de belangrijkste Romeinse monumenten in Andalusië.
  • De Giralda in Sevilla: De Giralda is de klokkentoren van de kathedraal van Sevilla, oorspronkelijk gebouwd als minaret voor de Grote Moskee van Sevilla tijdens de islamitische heerschappij.
  • De Puente Nuevo in Ronda: Een brug over een diepe kloof, het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Ronda.
  • De Alcazaba in Almeria: een Moors fort dat een van de best bewaarde in Spanje is en een geweldig uitzicht biedt over de stad en de zee.
  • De Torre del Oro in Sevilla: Een toren gebouwd door de Moren in de 13e eeuw, het werd gebruikt als uitkijktoren en gevangenis.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele monumenten in Andalusië, die stuk voor stuk een kijkje bieden in de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van de regio.
Hieronder beschrijven we enkele interessante bezienswaardigheden.


TIP:
Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Tickets kan je aan de voordeligste prijzen bestellen bij Tiqets en Get Your Guide.Cueva de Nerja

op 35 minuten

De Cueva de Nerja (grot van Nerja) is een unieke en indrukwekkende grot in Andalusië, Spanje. De grot is ontdekt in 1959 en sindsdien is het een van de populairste toeristische attracties in het gebied.

De grot beschikt over een indrukwekkend interieur met hoge plafonds, prachtige stalactieten en stalagmieten en een indrukwekkend decor. De grot is meer dan drie kilometer lang en beschikt over verschillende zalen, waaronder de Sala de las Cuatro Millones, die bekend staat om haar indrukwekkende natuurlijke kunstwerken.

De Cueva de Nerja heeft ook een rijke historie, aangezien er bewijzen zijn gevonden van menselijke aanwezigheid uit meer dan 20.000 jaar geleden. Er zijn ook verschillende archeologische vondsten gedaan in de grot, waaronder schedels en gereedschappen, die inzicht geven in het leven en de cultuur van de mensen die hier vroeger hebben geleefd.

De Cueva de Nerja is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geologie, archeologie en natuurwonderen. Het is een uniek stuk natuur dat bezoekers een inkijkje biedt in het verleden en tegelijkertijd indruk maakt met haar schoonheid en indrukwekkende omgeving.

Tip: Bezoek aan Frigiliana, Nerja en de grotten van Nerja
Verken twee plaatsen vol tradities: Nerja, met charmante grotten en kliffen naast een vissersdorp met heerlijke gastronomie; en Frigiliana, een van de charmantste steden van Spanje. Meer info klik hier


Fuente De Los 100 Caños

op 50 minuten

De Fuente de los Cien Caños  (de fontein met 100 tuiten) is een beroemde toeristische attractie in Villanueva del Trabuco, Spanje. Het is een natuurlijke bron met 100 kleine waterstralen die uit de grond stromen en een prachtig uitzicht bieden. Het is een populaire plek voor wandelingen en picknicks en biedt een unieke ervaring voor bezoekers.

Het gebied rond de Fuente de los 100 Caños heeft ook een rijke historie. Het was oorspronkelijk een romeinse nederzetting en werd later bewoond door de Moren. Tijdens deze periode was het een belangrijk centrum van irrigatie en landbouw en werd de bron gebruikt om water te leveren aan de omringende gebieden.

In de 19e eeuw werd het gebied herontdekt en werd de bron een populaire toeristische bestemming. Er werden paden aangelegd en er werd een groot paviljoen gebouwd om bezoekers te ontvangen.

Tot op de dag van vandaag blijft de Fuente de los 100 Caños een belangrijke toeristische attractie en een historisch erfgoed voor Villanueva del Trabuco en omringende gebieden. Het biedt een prachtig uitzicht op de natuur en de mogelijkheid om de rijke historie van het gebied te ontdekken.


Castillo de Gibralfaro Málaga

OP 50 MINUTEN

Het Castillo de Gibralfaro is een Moors kasteel dat bovenop een heuvel in de Spaanse stad Malaga staat. Het kasteel dateert uit de 10e eeuw en werd oorspronkelijk gebouwd om de stad te verdedigen tegen indringers.

Het kasteel is vooral bekend vanwege het belang dat het had tijdens de Reconquista, de periode waarin de christelijke koninkrijken van Spanje het gebied terug veroverden op de moslims. In 1487 werd het kasteel belegerd door de katholieke koningen Ferdinand II van Aragon en Isabella I van Castilië, die het uiteindelijk wisten te veroveren.

Tegenwoordig is het Castillo de Gibrafaro een populaire toeristische attractie in Malaga. Bezoekers kunnen de heuvel beklimmen en het kasteel verkennen, waarbij ze kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de stad en de zee. In het kasteel is ook een museum gevestigd, waarin de geschiedenis van het kasteel en de stad Malaga wordt uitgelegd.


Romeins Theater Málaga

OP 50 MINUTEN

Het Romeinse Theater van Malaga is een antiek theater uit de Romeinse tijd, gelegen in het historische centrum van de stad Malaga in Spanje. Het theater werd gebouwd in de 1e eeuw voor Christus en diende als een belangrijk cultureel en sociaal centrum voor de Romeinse stad Malaca.

Het theater was gebouwd op een heuvel en had een capaciteit van ongeveer 2000 toeschouwers. Het was voornamelijk gebruikt voor het opvoeren van toneelstukken, maar het werd ook gebruikt voor andere evenementen zoals gladiatorengevechten en religieuze ceremonies.

Na de val van het Romeinse Rijk viel het theater in verval en raakte het begraven onder het aardoppervlak. In de 20e eeuw werden delen van het theater herontdekt en gerestaureerd, waardoor het een belangrijke toeristische attractie werd in Malaga.

Vandaag de dag kunnen bezoekers het theater bezichtigen en een rondleiding krijgen door de overblijfselen van het gebouw. Het theater is ook een populaire locatie voor culturele evenementen zoals concerten en theatervoorstellingen, waardoor het een levendig onderdeel is van de moderne culturele scene van Malaga.

Het is raadzaam om van tevoren kaartjes te kopen om de wachtrijen te vermijden, vooral tijdens het hoogseizoen.
Bestel hier op voorhand tickets


Alcazaba de Málaga

OP 50 MINUTEN

De Alcazaba van Malaga is een Moors fort en paleis gelegen in het hart van de stad Malaga, in Zuid-Spanje. Het werd gebouwd in de 11e eeuw door de Moorse heersers van de regio en werd gebruikt als een militair fort en als koninklijk paleis.

De Alcazaba van Malaga heeft een indrukwekkende geschiedenis en werd gebouwd op de ruïnes van een Romeins fort. Het bestaat uit twee belangrijke delen: de bovenste vesting, die diende als het militaire gedeelte van het fort, en het lagere paleisgedeelte, dat werd gebruikt als residentie van de Moorse koningen.

Tegenwoordig is de Alcazaba van Malaga een populaire toeristische attractie en een belangrijk historisch monument. Bezoekers kunnen door de prachtige tuinen wandelen en de verschillende gebouwen en binnenplaatsen van het fort verkennen, inclusief de indrukwekkende Torre del Homenaje (Huldetoren) en de prachtige Patio de los Surtidores (Waterpartijen binnenplaats). Vanaf de top van de vestingmuur biedt de Alcazaba een prachtig uitzicht over de stad Malaga en de omgeving.

Kortom, de Alcazaba van Malaga is een prachtige mix van geschiedenis, architectuur en natuur en is zeker een bezoek waard tijdens een reis naar Malaga of de regio Andalusië.

Het is raadzaam om van tevoren kaartjes te kopen om de wachtrijen te vermijden, vooral tijdens het hoogseizoen.
Bestel hier op voorhand tickets


Picasso museum Málaga – Museo Picasso

OP 50 MINUTEN

Palacio de Buenavista C/ San Agustín, 8 Málaga

Het Museo Picasso Málaga (MPM) in Málaga is gewijd aan het werk van de beroemde kunstenaar Pablo Picasso en is gelegen in het historische Palacio de Buenavista in de stad Málaga. Het museum biedt een uniek en diepgaand inzicht in het leven en werk van Picasso, die in Málaga geboren werd en een groot deel van zijn jeugd doorbracht in deze stad.

Het museum toont meer dan 240 werken van Picasso, waaronder schilderijen, tekeningen, grafiek en keramiek. De collectie omvat zowel bekende als minder bekende werken uit verschillende periodes van zijn carrière, waaronder werken uit zijn Blauwe Periode, Rose Periode en Cubistische Periode.

Het museum geeft ook een blik op Picasso's persoonlijke en familiegeschiedenis, met informatie over zijn familie, opvoeding en vroege jaren als kunstenaar. Er zijn ook foto's, documenten en andere memorabilia opgesteld, evenals interactieve installaties en multimedia-presentaties.

Het Picasso Museum is een must-visit voor fans van Picasso en kunstliefhebbers en biedt een unieke kans om het werk van een van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw in zijn geboortestad te bekijken.

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga
Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier


Museo Automovilístico Málaga

op 50 minuten

Edificio de La Tabacalera, en Avenida Sor Teresa Prat 15 Malaga

Het Automobielmuseum van Malaga, (Málaga Automobile Museum) is een fascinerende plek voor liefhebbers van historische auto's en de evolutie van de automobielindustrie. Het museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw uit de 19e eeuw en biedt een unieke collectie van meer dan 50 historische auto's, waaronder sommige zeldzame en zeldzame modellen.

De collectie van het museum omvat auto's uit verschillende tijdperken, waaronder de jaren 20 tot de jaren 60, met nadruk op de periode van de jaren 20 en 30, toen de automobielindustrie volop in ontwikkeling was. Er zijn modellen te zien van beroemde automerken zoals Mercedes-Benz, Bugatti, Rolls-Royce, Alfa Romeo en Talbot, waaronder ook enkele zeldzame en unieke modellen.

Het museum organiseert ook regelmatig evenementen en tentoonstellingen, waaronder workshops en lezingen, die de geschiedenis van de automobiel en de evolutie van de industrie in de loop der jaren verkennen.

Het museum is een must-visit voor liefhebbers van historische auto's en auto-enthusiasten, evenals voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de automobielindustrie en de technologische ontwikkelingen die hebben bijgedragen aan de groei en populariteit van de auto. Het museum biedt ook een unieke kans om een ​​dichtbij deze prachtige en zeldzame auto's te komen.
Tickets en rondleidingen kan je hier reserveren


Caminito del Rey

OP 1 UUR EN 15 MINUTEN

Het Caminito del Rey is een wandelpad in Andalusië, Spanje, dat zich uitstrekt over het El Chorro-kloof in de Malaga-provincie. Het pad is ongeveer 3 kilometer lang en heeft een indrukwekkend uitzicht op de kloof en de omgeving. Het pad werd in 1905 gebouwd om arbeiders toegang te geven tot de stuwdam van El Chorro en werd bekend als "de gevaarlijkste wandelroute ter wereld".

Caminito del Rey heeft een rijke geschiedenis en is in de loop der jaren verwaarloosd. In 2000 werd het pad gesloten voor het publiek vanwege de slechte staat. In 2015 werd het heropend na een grondige restauratie en aanpassing aan de moderne veiligheidsnormen.

Vandaag de dag is Caminito del Rey een populaire toeristische attractie die bezoekers aantrekt van over de hele wereld. Het pad biedt wandelaars een unieke ervaring, waarbij ze door de kloof lopen en genieten van het adembenemende uitzicht. Het pad is ook geliefd bij adrenalinejunkies en avonturiers die op zoek zijn naar een uitdaging.

Caminito del Rey is ook een waardevol deel van de geschiedenis en cultuur van Andalusië en biedt een kijkje in het verleden van de regio en de mensen die er woonden en werkten. Het pad staat symbool voor de inspanningen van de mensen om de natuurlijke uitdagingen van de regio te overwinnen en hun leven te verbeteren.

Tip: Caminito del Rey: trektocht met wandelgids
Tijdens deze trektocht wandel je over de Caminito del Rey (ook wel 'Het Koningspad' genoemd), een smalle spoorlijn die werd gebouwd voor arbeiders om bij de waterkrachtcentrale El Chorro te komen. 

Bestel hier uw tickets

Boek tijdig, snel uitverkocht!Alhambra, Granada

op 1 uur en 30 minuten

De Alhambra (Rode Paleis) is een historische monument in Granada, Spanje en is een van de meest populaire toeristische trekpleisters van het land. Het is een complex van gebouwen, tuinen en forten dat dateert uit de 13e en 14e eeuw en werd gebouwd door de islamitische dynastie van de Nasriden.

De Alhambra was oorspronkelijk een fort en een residentie voor de sultans en hun courtesans. Het is bekend om zijn unieke architectuur en ornamenten, waaronder de prachtige muurschilderingen, mozaïeken en beeldhouwwerken.

De tuinen van de Alhambra zijn eveneens beroemd en omvatten verschillende fonteinen, beekjes, bogen en een beeldentuin. De tuinen bieden een rustige oase in het hart van de stad en een prachtig uitzicht op de omgeving.

Naast zijn prachtige architectuur en tuinen is de Alhambra ook bekend om zijn historische en culturele betekenis. Het was een centrum van politieke macht en intellectuele activiteiten en heeft de ontwikkeling van de Andalusische cultuur beïnvloed.

De Alhambra is een belangrijk symbool van de culturele en historische samenvloeiing van verschillende culturen en beschavingen en blijft een populaire attractie voor toeristen uit de hele wereld.

Tip: Rondleiding Alhambra met Nasrid-paleizen en -tuinen
Ontdek de wonderen van Alhambra en geniet van kaartjes voor het Alcazaba, de Nasrid-paleizen en de Generalife-tuinen met je gids. Meer info klik hier
Snel uitverkocht: tijdig boeken!


Castillo de la Calahorra (Granada)

op 2 uur

Het kasteel van La Calahorra is een verdedigingsfort in Granada, Spanje en is gelegen aan de oevers van de rivier Darro. Het fort werd gebouwd in de 13e eeuw en diente als verdedigingsstructuur voor de stad Granada tegen invallen uit het noorden.

In de 14e eeuw werd het fort aangevallen door de koning van Castilië en werd het fort verwoest. Het fort werd echter in de 15e eeuw herbouwd door de Nasrid-dynastie en werd gebruikt als verdedigingsstructuur tegen de katholieke koningen van Castilië en Aragon.

In 1492 werd Granada veroverd door koning Ferdinand en koningin Isabella en werd het fort gebruikt als gevangenis en kazerne. In de 17e eeuw werd het fort verwoest door aardbevingen en branden en werd het niet opnieuw herbouwd tot de 20e eeuw, toen het fort werd gerestaureerd en omgevormd tot een museum.

Het Castillo de la Calahorra is nu een belangrijke toeristische attractie in Granada en biedt bezoekers een uniek uitzicht over de stad en de Sierra Nevada-bergen. Het fort herbergt ook veel historische kunstwerken en artefacten die de geschiedenis van Granada en de verovering van Spanje door de katholieke koningen weerspiegelen.


Paleis Dar-al-Horra - Granada

Paleis Dar-al-Horra, gelegen in Granada, Spanje, is een historisch paleis dat oorspronkelijk werd gebouwd in de 15e eeuw. Het was de residentie van de Nasrid-dynastie, die regeerde over het Moorse Koninkrijk Granada. Later werd het paleis gebruikt als residentie van de moeder van de laatste Nasrid-sultan, Boabdil.

Het paleis heeft een prachtige architectuur, met Moorse en Andalusische invloeden. Het heeft verschillende binnenplaatsen, tuinen en fonteinen, en een indrukwekkend uitzicht op de Alhambra.

Vandaag de dag is het paleis opengesteld voor het publiek als een toeristische attractie. Bezoekers kunnen het interieur van het paleis verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis van Granada en de Nasrid-dynastie. Het is ook een populaire locatie voor fotografie en filmopnames.

Kortom, Paleis Dar-al-Horra is een belangrijk historisch monument in Granada, met een rijke geschiedenis en prachtige architectuur, en is een must-see voor bezoekers van de stad.


Mezquita de Cordoba

De Mezquita van Cordoba is een islamitische moskee-kathedraal die dateert uit de 8e eeuw na Christus. Het is gelegen in de historische binnenstad van Cordoba, Spanje, en staat bekend om zijn prachtige architectuur en culturele betekenis.

Gebouwd in de 8e eeuw als een moskee, werd de structuur in de 13e eeuw omgebouwd tot een kathedraal door de katholieke monarchie. De combinatie van islamitische en christelijke architectuur en decoraties maken de Mezquita een uniek monument en een van de meest populaire toeristische attracties in Spanje.

De Mezquita heeft een indrukwekkende binnenplaats omringd door galerijen en een grote gebedshal, die wordt ondersteund door honderden zuilen. Deze zuilen zijn afkomstig van Romeinse, Byzantijnse en Visigotische bouwwerken en werden opnieuw gebruikt om de moskee te bouwen.

In de Mezquita zijn er talloze kapellen, altaren en kunstwerken te vinden, waaronder het altaarstuk van de kapel van de kathedraal en het 'Mihrab', een gebedsnis die het centrum van de moskee markeert.

Het is aan te raden om de Mezquita vroeg in de ochtend of laat in de middag te bezoeken om de drukte te vermijden. Er zijn ook rondleidingen beschikbaar om de geschiedenis en architectuur van het monument te ontdekken.

Het is raadzaam om van tevoren kaartjes te kopen om de wachtrijen te vermijden, vooral tijdens het hoogseizoen.
Bestel hier op voorhand tickets


Alcazar de los Reyes Cristianos - Cordoba

De Alcazar de los Reyes Cristianos is een middeleeuws fort gelegen in de stad Córdoba in Spanje. Het fort werd in de 8e eeuw gebouwd tijdens de Moorse bezetting van het Iberisch schiereiland, maar kreeg zijn huidige uiterlijk in de 14e eeuw onder het bewind van koning Alfonso XI van Castilië.

Het fort heeft een rijke geschiedenis en heeft vele belangrijke gebeurtenissen meegemaakt. Zo was het de residentie van de katholieke koningen Isabel en Ferdinand tijdens hun verovering van Granada en de verdrijving van de Moren uit Spanje. Ook was het fort een belangrijk politiek centrum tijdens de Spaanse Inquisitie.

Vandaag de dag is de Alcazar de los Reyes Cristianos een populaire toeristische bestemming en wordt het beschouwd als een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Córdoba. Het fort herbergt verschillende tentoonstellingen en musea die de geschiedenis van het gebouw en de regio belichten. Het fort beschikt ook over prachtige tuinen met fonteinen en beelden, waar bezoekers kunnen wandelen en genieten van het uitzicht op de rivier de Guadalquivir.

Het is raadzaam om van tevoren kaartjes te kopen om de wachtrijen te vermijden, vooral tijdens het hoogseizoen.
Bestel hier op voorhand tickets


Oasys Mini Hollywood - Tabernas

op 2 uur en 15 minuten

Tabernas is een klein stadje in de provincie Almería in Spanje, bekend om haar geschiedenis als filmlocatie. In de jaren 60 en 70 werd het stadje vaak gebruikt voor de opnames van Spaghetti Western-films, omdat het een unieke woestijnachtige omgeving bood.

Een van de meest bekende productiestudio's in Tabernas was Oasys Mini Hollywood , een openluchtstudio die tegenwoordig is veranderd in een westernstad voor toeristen. Hier werd de westernfilm 'A Fistful of Dollars' opgenomen, de eerste Spaghetti Western-film en de start van een nieuwe filmgenre.

De bekendheid van Tabernas als filmlocatie heeft geleid tot een bloeiende toeristische industrie. Tegenwoordig kunnen bezoekers genieten van westernshows, paardrijden en andere activiteiten die verband houden met de westernfilm.

De geschiedenis van Tabernas en Oasys Mini Hollywood laat zien hoe een klein stadje zichzelf op de kaart kon zetten door haar unieke omgeving en hoe de filmindustrie een significante impact kan hebben op de economie en het toerisme van een regio.

Tip: Boek een dagtrip, te paard, 4x4...


Kathedraal van Sevilla en Giralda

De kathedraal van Sevilla, ook wel bekend als de Kathedraal van Santa Maria de la Sede, is een gotische kathedraal gelegen in het centrum van de stad Sevilla in Spanje. Het is de grootste kathedraal ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De bouw van de kathedraal begon in de 15e eeuw en duurde meer dan 100 jaar. Het was oorspronkelijk bedoeld als moskee, maar na de herovering van Sevilla door de christenen in 1248 werd het omgebouwd tot een kathedraal.

De kathedraal heeft vele indrukwekkende kenmerken, waaronder het schip, dat het grootste gotische schip ter wereld is, en het altaarstuk, dat meer dan 20 meter hoog is en meer dan 1.000 afbeeldingen bevat. Een ander opmerkelijk kenmerk van de kathedraal is de Giralda, een klokkentoren die oorspronkelijk de minaret van de moskee was. De Giralda is 104 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht op de stad Sevilla.

De kathedraal van Sevilla is een belangrijke toeristische attractie en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het is raadzaam om van tevoren kaartjes te reserveren om de lange wachtrijen te vermijden. Bezoekers kunnen de kathedraal op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan een rondleiding. Er zijn ook audiogidsen beschikbaar in verschillende talen om bezoekers te begeleiden tijdens hun bezoek.

Kortom, de kathedraal van Sevilla is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en een belangrijke bezienswaardigheid in Spanje. Het is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en architectuur, evenals voor toeristen die op zoek zijn naar een onvergetelijke reiservaring.

Het is raadzaam om van tevoren kaartjes te kopen om de wachtrijen te vermijden, vooral tijdens het hoogseizoen.
Bestel hier op voorhand tickets


Real Alcázar de Sevilla

op 2 uur en 30 minuten

Het Real Alcázar de Sevilla is een historische koninklijke residentie in de Andalusische stad Sevilla, Spanje. Het is een van de oudste palaces in Europa en is nog steeds in gebruik door de Spaanse koninklijke familie. Het complex werd gebouwd op de resten van een maurische fort en is uitgebreid en aangepast in verschillende architectonische stijlen, waaronder Mudéjar, Gotiek en Renaissance.

Het Real Alcázar was oorspronkelijk een fort gebouwd door de Moren in de 10e eeuw en later bezet door de katholieke koningen in de 13e eeuw. In de jaren daarna werd het complex uitgebreid en verbouwd tot een luxueuze residentie voor de koningen van Castilië en Aragón. In de 16e eeuw werd het Real Alcázar opnieuw gerenoveerd en uitgebreid in Renaissance-stijl.

Het Real Alcázar is bekend om zijn prachtige tuinen, fonteinen, zwembaden en kunstwerken, waaronder fresco's, mozaïeken en schilderingen. Het complex is ook bekend om zijn geschiedenis als het centrum van de politieke macht van Spanje en de plaats waar veel belangrijke historische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.Het Real Alcázar is een belangrijk cultureel en historisch erfgoed en wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende architectonische bouwwerken in Spanje en is een UNESCO-werelderfgoedlocatie . Het complex is een populair toeristische bestemming en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit de hele wereld.

Tip: Kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids
Ontdek de rijke en fascinerende geschiedenis van Sevilla met een bezoek met gids aan zowel de kathedraal van Sevilla als het Alcazar. Meer info klik hier

Ook gefascineerd door Andalusië? Verneem er meer over via onze social media kanalen.

Spaanse Culturele steden in Andalusië, pittoreske witte bergdorpjes en bezienswaardigheden

Alcaucín, Algarrobo, Algodonales, Alhama de Granada, Almodóvar del Río, Almonaster la RealÁlora, Alpujarra de la SierraAntequera, Archidona, Arcos de la Frontera, Baeza, Benahavis, Benalmadena, Benaocaz,BubionCabo de GataCádiz, Canillas de Aceituna,Capileira, CarbonerasCarmona, Casabermeja, Casares,Castril, Cazalla de la SierraCazorla, Cerro de HierroColmenar, Comares, Compéta, Córdoba, Cortegana, CútarEl Bosque, El Gastor, El Rocio, Frigiliana, Gaucin, Genalguacil, Gibraltar, Granada, GrazalemaGuadix, HuelvaIstan, Iznájar, Jaén, Jerez de la Frontera, Juzcar, La Calahorra, La Iruela,Loja, Los Romanes, Lucainena de las Torres, Malaga, Marbella, Maro, Medina-Sidonia, Mijas, Minas de RiotintoMontefrio, Motril, Nerja, Ojen, Olvera, Osuna, Pampaneira, Periana, Riogordo, RodalquilarRonda, Salobreña,  Sanlucar de BarramedaSan Nicolás del PuertoSetenil de las Bodegas, Sevilla, Torrox, Ubeda, Ubrique, Vejer de la Frontera, Vélez-Málaga, Villaluenga del Rosario,  Viñuela, Zahara de la Sierra, Zuheros, Axarquia, Costa del SolTorre del Mar, Torrox Costa, Rincon de la Victoria, Playa Burriana

Alcazaba de Malaga, Alcazar de los Reyes Cristianos, Alhambra Granada, Caminito del Rey, Castillo de la CalahorraCastillo de Gibralfaro, Cueva de NerjaFuente De Los 100 Caños, La Maroma, Kathedraal van Sevilla en Giralda, Mezquita de CordobaMuseo Automovilístico Málaga, Museo Picasso Málaga, Oasys Mini HollywoodPaleis Dar al HorraReal Alcázar de Sevilla, Romeins Theater Malaga

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

tel:+32479444285